Susiruošusi emigruoti alytiškė sumanė parduoti dukters kapą

Keistas skelbimas vietos laikraštyje patraukė ne vieno Alytaus gyventojo dėmesį ir privertė susimąstyti. Skelbimo autorė sutriko, kai užplūdo klausimai ir žiniasklaidos skambučiai. Moteris skelbimą į spaudą įdėjo norėdama parduoti šeimos kapavietę Alytaus Klevų gatvės kapinėse. Ji nurodė, kad žemės lopinėlis, kuriame ilsisi jos mirusi duktė, galėtų priglausti dar du velionius.

Moteris aiškino neketinanti grįžti į Lietuvą, todėl norinti parduoti ir pamiršti kapą Alytaus kapinėse.<br>„Lrytas.lt“ asociatyvioji nuotr.
Moteris aiškino neketinanti grįžti į Lietuvą, todėl norinti parduoti ir pamiršti kapą Alytaus kapinėse.<br>„Lrytas.lt“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daina Baranauskaitė (dzukijainfo.lt)

Jan 15, 2016, 9:21 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:23 AM

„Dzūkijos TV“ žurnalistai paskambino skelbime nurodytu telefonu. Alytiškė Jovita ėmė pasakoti, kad gyvena mieste, tačiau neturi darbo, pašalpa maža, tad planuoja geresnio gyvenimo ieškoti užsienyje. Kadangi neketina grįžti, užsidirbti sumanė parduodama kapavietę.

„Kapavietė dar neparduota. Jūs jau trečia skambinate. Gal pasiskubinau su tuo skelbimu, nes dėl kainos nesu apsisprendusi. Man 300 eurų per mažai. Norėčiau gauti daugiau. Dėl 500 eurų dar pagalvočiau“, – telefonu sakė moteris.

Paklausta, kas palaidota tame kape, moteris neslėpė – jos kūdikis, dukrytė, mirusi prieš 12 metų. „Ar negraužia sąžinė? Graužia. Taip, aš krikščionė, tačiau Dievas mane ir taip nubaudė, todėl neturiu ko prarasti. Išvažiuosiu į užsienį ir negrįšiu“, – susigraudino moteris, tačiau baigdama pokalbį žadėjo užsirašysianti telefono numerį.

Žinia apie skelbimą pribloškė Šv.Liudviko parapijos kleboną Valdą Belecką: „Tai baisu. Pirmiausia tai nelegalu. Turėtų susidomėti teisėsaugos institucijos, nes žemė valdiška ir žmogus negali jos pardavinėti.

O dėl moralumo, tai dabar matome, kad žmonės dėl patogaus gyvenimo tėvus į senelių namus išveža. Tik dėl to, kad patys patogiai gyventų. Parduoti kapavietę ir daryti iš to verslą – nežmoniška.“

Alytaus miesto savivaldybės specialistai sako, jog teisiškai kapą galima perleisti, jeigu nenaudoji. Kapavietė paprastai perleidžiama giminėms. Apie pardavimą netekę girdėti, nes tai – neteisėta.

Kad kapavietę parduodanti moteris sulaukė ne vieno telefono skambučio, klebonas V.Beleckas nesistebi – laidojimo vietų labai stinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.