Užsienyje gyvenanti L. Stankūnaitė nutraukė ilgai trukusią tylą

Prieš pustrečių metų iš Lietuvos išvykusi Laimutė Stankūnaitė atskleidė, kaip gyvena su netrukus dvyliktąjį gimtadienį švęsiančia dukra ir ką jaučia išvykusi iš Lietuvos.  Ilgą laiką tylėjusi ji atviru laišku kreipėsi į ją palaikančius žmones.

L.Stankūnaitė prašo geros valios žmonių pagalbos kovoti teismuose su pedofilijos istorijos kūrėjais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L.Stankūnaitė prašo geros valios žmonių pagalbos kovoti teismuose su pedofilijos istorijos kūrėjais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 8:21 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:39 AM

„Mieli žmonės, pradėjo nemažai laiko, kai kartu su dukrele ne savo valia palikau Lietuvą. Šalį, kurioje gyvena mano tėvai, kur amžino poilsio atgulė žiauriai nužudyta mano sesuo Violeta. Kartu su dukrele kuriame gyvenimą ten, kur nėra tiek daug neapykantos, fanatiškų, vienos šeimos sukurta istorija tikinčių ir mums pikta linkinčių žmonių.

Labai norėjau likti Lietuvoje, tačiau kai kurių žmonių dėka tolesnis mano ir dukrelės gyvenimas čia tapo nebeįmanomas“, – tvirtina  L.Stankūnaitė.

Prašo gerų žmonių pagalbos

L.Stankūnaitė teigia, kad padedama žmonių, kurie netikėjo vienos šeimos narių sukurta istorija ir kuriems rūpėjo faktai, o ne paklaikusios minios reikalavimas visam laikui atimti dukterį, ji šiuo metu ji su dukrele džiaugiasi visaverčiu gyvenimu, tačiau prasidėjus naujiems teismų procesams susidūrė su finansinėmis problemomis.

Ji vėl turi samdyti teisininkus, kurie jai ir dukteriai atstovautų vykstančiuose teismuose, bet jų paslaugos brangios, todėl jos uždirbamų pinigų, kurių didžioji dalis skiriama dukters gerovei, neužtenka.

„Todėl prašau jūsų pagal savo išgales paremti šią, paskutinę, kovą su baisios istorijos kūrėjais, mano dukrelės kankintojais. Žinau ir tikiu, jog Tiesa pagaliau paaiškės ir visi turės atsakyti už tai, ką padarė. Tik norėtųsi, kad šis momentas ateitų kiek galima greičiau“, – rašo moteris.

Bylų daug, sprendimų nėra 

Šiuo metu Lietuvos teismuose vis dar nagrinėjamos šešios bylos, kuriose nukentėjusiosiomis pripažintos L.Stankūnaitė ir jos duktė.

Vilniaus apygardos teismas netrukus išklausys Drąsiaus Kedžio draugų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės advokatų bei jų pačių baigiamųjų kalbų ir sės rašyti nuosprendžio.

Koks jis bus, numatyti sunku, tačiau valstybinis kaltintojas abu kauniečius pasiūlė įkalinti aštuoneriems metams. E.Barauskaitė, prokuroro nuomone, bausmę turėtų atlikti pataisos namuose, o R.Ivanauskas nuo bausmės vykdymo gali būti atleistas dėl aklumo.

Tame pačiame teisme vis dar tęsiama buvusių ir esamų policijos pareigūnų – buvusio policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko, buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo Tomo Ulpio ir iki šiol biure dirbančių Emilijaus Damukaičio, Vitalijaus Vitkovskio ir Dariušo Sinkevičiaus teismo procesas.

Pirmosios instancijos teismas šiuos pareigūnus išteisino, tačiau prokuroras nuosprendį apskundė apeliacinės instancijos teismui. Sausio 20 dieną Vilniaus apygardos teismas skelbs nutartį onkologės Laimos Plėšnienės byloje. Pirmosios instancijos teismas pripažino ją kalta dėl gyvų ir mirusiųjų šmeižimo, bet medikė nuosprendį apskundė.

Teisiamieji vilkina nagrinėjimą

Kauno apylinkės teisme kol kas įstrigusios dvi, L.Stankūnaitei ir jos dukrai bene svarbiausios, bylos.

Vienoje jų Kedžių ir Venckų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinama L.Stankūnaitės dukteriai darytu poveikiu, kitoje ji kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais teisiama dėl mažametės tvirkinimo.

Dėl O.Girdauskienės ligos teismui teko atidėti tiek vienos, tiek kitos bylos posėdžius.

Neaišku, kada prasidės ir posėdžiai Šiaulių apygardos teisme, kuriame į teisiamųjų suolą turi sėsti ne tik Neringos Venckienės teta Audronė Skučienė, bet ir dar dešimt Garliavos aktyvistų, kurie kaltinami įvairiais nusikaltimais.

Teismo pirmasis bandymas atversti bylą buvo nesėkmingas – teisiamųjų advokatai nebuvo susipažinę su bylos medžiaga, be to, į teismą nesiteikė atvykti vienas teisiamųjų – kaunietis Renaldas Ščiglinskas.

Ar įvyks vasario 1-ąją numatytas teismo posėdis, taip pat nežinia, nes „violetiniai“ veikėjai visose bylose griebiasi tos pačios taktikos – susirgti ir taip vilkinti bylos nagrinėjimą tolinant nuosprendžius sau ir ploninant nukentėjusiųjų kišenes, nes jie priversti mokėti savo advokatams net ir tada, jei teismo posėdžiai neįvyksta dėl tikrų ar tariamų kaltinamųjų ligų.

Tiki, kad organizatorę parveš

Į atskirą bylą išskirti į JAV pabėgusios N.Venckienės ir jos Vokietijoje gyvenančio pusbrolio Tado Skučo padaryti nusikaltimai. Apie buvusią savo dukters globėją L.Stankūnaitė taip pat užsimena laiške.

„Labai gaila, kad pagrindinė šios istorijos autorė ir strategė šiuo metu pasprukusi iš Lietuvos“, – rašo moteris ir išreiškia viltį, kad N.Venckienė ilgai nesislapstys, bus grąžinta į Lietuvą ir privalės stoti prieš teismą.

„Mano tikslas – parodyti visai Lietuvai, kaip buvo kuriama mano šeimos gyvenimą sudaužiusi, iš dukrelės vaikystę atėmusi ir visam likusiam gyvenimui ją traumavusi tariamos pedofilijos istorija.

Tikiu, jog pagaliau atsivers akys tiems, kurie aklai tikėjo šia išgalvota istorija ir jos kurstytojais“, – rašo L.Stankūnaitė.

Sąskaitos numeris skelbiamas interneto puslapyje stankunaite.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.