L. Stankūnaitės tėvas atskleidė, kaip gyvena jo dukra ir anūkė

Pustrečių metų tylėjusią Laimutę Stankūnaitę prabilti privertė skolos advokatams, kurie jai ir jos dukteriai atstovauja nesibaigiančiuose teismų procesuose.

S.Stankūnas pasakojo, kad užsienyje gyvenanti duktė ir netrukus 12-ąjį gimtadienį švęsianti anūkė niekuo nesiskundžia ir jau priprato prie naujos šalies ir naujų namų.<br>M.Patašiaus ir T.Bauro nuotr. iš archyvo
S.Stankūnas pasakojo, kad užsienyje gyvenanti duktė ir netrukus 12-ąjį gimtadienį švęsianti anūkė niekuo nesiskundžia ir jau priprato prie naujos šalies ir naujų namų.<br>M.Patašiaus ir T.Bauro nuotr. iš archyvo
L.Stankūnaitė prašo paremti „paskutinę kovą su baisios istorijos kūrėjais“.
L.Stankūnaitė prašo paremti „paskutinę kovą su baisios istorijos kūrėjais“.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 16, 2016, 11:52 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:33 AM

Viešą laišką internete paskelbusi L.Stankūnaitė į Lietuvos gyventojus kreipėsi tokiais žodžiais: „Šiame etape vėl turiu samdyti man atstovaujančius teisininkus. Deja, lėšų apmokėti aukščiausios klasės profesionalų darbą neturiu užtektinai. Didžiąją dalį pinigų skiriu savo vaikui.

Todėl prašau pagal savo išgales paremti šią paskutinę kovą su baisios istorijos kūrėjais, mano dukrelės kankintojais.

Žinau ir tikiu, kad tiesa pagaliau paaiškės, ir visi turės atsakyti už tai, ką padarė. Tik norėtųsi, kad šis momentas ateitų kiek galima greičiau.“

Iki šiol Lietuvoje vyksta šeši teismo procesai, kuriuose L.Stankūnaitė ir jos duktė yra pripažintos nukentėjusiomis.

Priprato prie naujų namų

Pasak kauniečio Stasio Stankūno, prašyti pagalbos jo duktė nusprendė todėl, kad nebepatogu prašyti advokatų, kuriems yra skolinga, atstovauti jai teismuose.

Vyras pasakojo, kad užsienyje gyvenanti duktė ir netrukus 12-ąjį gimtadienį švęsianti anūkė niekuo nesiskundžia ir jau priprato prie naujos šalies ir naujų namų.

Jos gyvena trijų kambarių bute, už kurio išlaikymą turi mokėti pačios. L.Stankūnaitė dirba, turi automobilį, o mergaitė vaikšto į mokyklą.

„Abi moka tos šalies kalbą, mergaitė gal net geriau nei Laimutė, nes vaikai daug imlesni. Bet ir duktė kalba neblogai, nes jei nemokėtų kalbos, negalėtų dirbti, o jos darbe bendrauti su žmonėmis tenka nemažai“, – pasakojo S.Stankūnas.

Pokalbiai – ne iš namų

Su dukterimi ir anūke Stankūnai po to, kai jos 2013 metų rugpjūčio pabaigoje išvyko iš Lietuvos, buvo susitikę du kartus.

Abu kartus tai įvyko ne Lietuvoje ir ne toje šalyje, kur moteris su dukterimi gyvena pagal liudytojų apsaugos programą.

Susitikimai trukdavo tris keturias dienas. Nors laikas ilgai nesimatantiems artimiesiems trumpas, vyro teigimu, jo užtenka, kad suprastum, jog Laimutei su dukterimi svetur patinka.

Daug dažniau Stankūnai su dukterimi bendrauja internetu – per „Skype“ programą.

Tačiau susisiekti su dukterimi iš namų jie negali. Internetu bendraujama tik tada, kai Stankūnai atvyksta iš Kauno į Kriminalinės policijos biurą Vilniuje.

„Dažnai važiuojame į teismus Vilniuje ar kitais reikalais, tad užsukę į Policijos departamentą paprašome susisiekti su dukterimi. Jei Laimutė neturi jokių reikalų, pokalbių trukmė neribojama, aptariame ir teismų procesų reikalus, pakalbame, kaip joms sekasi“, – pasakojo kaunietis.

Per „Skype“ duktė tėvams aprodė ir savo butą. „Gražus butas, gerai įsikūrusi ir dėl to labai džiaugiasi“, – kalbėjo S.Stankūnas.

Vyro teigimu, užsienyje duktė gyvena visavertį gyvenimą. Ten jos nelydi apsauga, kaip buvo įprasta Lietuvoje, tačiau, jeigu reikia kokios nors pagalbos, ji gali kreiptis į tos šalies teisėsaugininkus.

Per juos L.Stankūnaitė susisiekia ir su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais, kurie vis dar atsakingi už motinos ir jos dukters saugumą.

Lietuvos pareigūnai, S.Stankūno teigimu, nežino, kur gyvena jo duktė ir anūkė, nes jų ir moters susitikimai vyksta policijos įstaigoje.

Vengia pokalbių apie Kedžius

Kalbėti apie Kedžius ir laikinąją globėją Neringą Venckienę, pasak vyro, anūkė iki šiol nenori, todėl nenorėdami traumuoti vaiko ir jie, ir Laimutė vengia klausinėti mergaitės, ką jai teko patirti tuose namuose.

„Jai buvo stresas vien apklausa Olgos Girdauskienės teisme, nors ir liudijo nuotoliniu būdu.

Gerai, kad Kedžių byloje teismas atmetė jų prašymą vaiką apklausti dar kartą, nors jie to ir prašė.

Teisme bus vadovaujamasi ikiteisminio tyrimo metu ir O.Girdauskienės byloje mergaitės duotais parodymais“, – kalbėjo S.Stankūnas ir pridūrė, kad nuo to laiko, kai buvo išvaduota iš Kedžių namų, mergaitė labai paaugo.

„Mergaitė sveika, prižiūrėta, gražiai aprengta, mylima ir pati mylinti savo mamą“, – sakė S.Stankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.