Už sniego jausmą be leidimo vilniečiui teko mokėti baudą

Net 43 metus „Snaigės žygį“ sostinėje rengiantis 73 metų Vilniaus keliautojų klubo pirmininkas Algimantas Jucevičius iki šiol nė karto nesulaukė miesto valdžios paramos, bet praėjusį sekmadienį sulaukė dviejų eurų baudos už renginį be raštiško leidimo.

A.Jucevičiui už renginį be leidimo skirta bauda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Jucevičiui už renginį be leidimo skirta bauda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Jucevičius slidininkų žygius rengia daugiau kaip 40 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Jucevičius slidininkų žygius rengia daugiau kaip 40 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Loftų festivalio koncertą nutraukė policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Loftų festivalio koncertą nutraukė policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 4:37 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:56 PM

Dėl biurokratinio sostinės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų požiūrio atsiprašė vicemeras Gintaras Paluckas, o meras Remigijus Šimašius savo „Facebook“ paskyroje užuolankomis pagrūmojo sostinės tvarkdarių vadui, Saugaus miesto departamento vadovui Henrykui Surovyčiui. Tai jau ne pirmas kartas, kai savivaldybės leidimo neturintys renginių orgamizatoriai patyrė nemalonumų, nors jų iniciatyvą gyrė miesto valdžia.

A.Jucevičius į „Snaigės“ žygį praėjusį sekmadienį Verkių parke subūrė per pusantro tūkstančio žmonių. Tokius žiemos žygius jis rengia per 40 metų, ir jokia tarnyba, net sovietų laikais, iš jo nereikalaudavo jokių leidimų.

Bet praėjusį sekmadienį prie žygio starto ir finišo linijos netoli Verkių rūmų , renginiui jau einant į pabaigą, privažiavo sostinės Viešosios tvarkos skyriaus ekipažas.

„Pareigūnai paklausė, koks čia renginys, ar turime leidimą. Atsakiau, kad ne, niekas manęs nereikalaudavo jokio leidimo daug metų. Na, ir surašė viešosios tvarkos pažeidimų protokolą, maždaug kaip už šuns vedžiojimą be antsnukio. Taip atsidėkota man už pastangas žmonėms teikti džiaugsmą. Sumokėsiu tą baudą, nensuskursiu. Bet apmaudu“, – karčiai kalbėjo A.Jucevičius.

Vilniaus vicemeras Gintaras Paluckas viešai atsiprašė slidžių sporto aistruolio, sakydamas, kad įvyko nesusipratimas, tvarkadariai į padėtį reagavo kaip formalistai biurokratai.

Vilniaus meras R.Šimašius irgi reagavo savo „Facebook“ paskyroje, sakydamas: Snaigės žygiai yra vienas iš puikiausių Vilniuje vykstančių dalykų. Jei tai tiesa, kas čia rašoma, tai nuoširdžiai atsiprašau Algimanto. Ryt iš ryto paprašysiu detalių pasiaiškinimų ir informuosiu apie rezultatą ir sprendimus.

Blogą toną visam departamentui uždavęs direktorius po mano priekaištų jam vis dar „serga“ jau du mėnesius. Tai leidžia lengviau keisti situaciją į gera (dėkingas esu tiems pareigūnams, kurie dirba protingai ir sąžiningai). Tačiau su laikina vadove kaip tik šią savaitę aptarėme ką ir kiek dar reikia daryti, kad situacija pasikeistų iš esmės ir visi savo darbą pradėtų suprasti teisingai.

Šiuo atveju – kad pažeidimai yra tai kas trukdo, o ne tai, kas neįsipaišo į biurokratinius rėmus“.

Portalo lrytas.lt žiniomis, R.Šimašius turėjo omenyje Saugaus miesto departamento direktorių H.Surovičių, kurio pozicijos miesto administracijoje smarkiai siūbuoja.

Kaip rizikinga pasikliauti tik žodiniu miesto valdžios pritarimu organizuojant renginius, praėjusių metų vasarą įsitikino daininkas Diawara.

Jis rugpjūtį Vilniaus Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje esančiose apleistose sovietinės gamyklos patalpose surengė mizikos festivalį „Loft Fest“.

Po vidurnakčio užgriuvo policija ir pareikalavo paridyti leidimą organizuoti renginį nakties ramybės metu.

Diawara tokio leidimo neturėjo, nes dar tų metų liepą Vilniaus savivaldybė paskelbė laisvesnę miesto renginių tvarką. Tačiau sostinės valdžios potvarkis kirtosi su Triukšmo prevencijos įstatymų, Diawarai teko perkelti renginį iš lauko į patalpas.

Vilniaus vicemeras G.Paluckas tada irgi sakė, kad teisines kolizijas reikia kuo skubiau spręsti, kad biurokratinės kliūtys nežlugdytų sostinės renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.