Dvasininkų pirkiniai pribloškė: panoro kompiuterinių žaidimų

Panevėžio religinės bendruomenės apsipirko – televizorius už kelis tūkstančius eurų, spinta už 3 tūkst. eurų. Nenusileido ir vienuolės, kurios vaizdo ir garso technikai išleido daugiau nei 5 tūkst. eurų. Visa šia prabanga dvasininkija mėgaujasi už mokesčių mokėtojų pinigus. Miesto valdžia tikina, kad nesekioja bendruomenių, kur jos leidžia pinigus, tačiau dabar paprašys pagrįsti pirkinius.

Panevėžio religinės bendruomenės apsipirko brangios įrangos už kelis tūkstančius eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panevėžio religinės bendruomenės apsipirko brangios įrangos už kelis tūkstančius eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panevėžio religinės bendruomenės apsipirko brangios įrangos už kelis tūkstančius eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio religinės bendruomenės apsipirko brangios įrangos už kelis tūkstančius eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio miesto savivaldybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Panevėžio miesto savivaldybė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-01-20 17:06, atnaujinta 2017-06-10 15:09

Panevėžio šventųjų apaštalų Petro ir Povilo parapijos pirkiniai už savivaldybės skirtas lėšas nustebino – televizorius kainavo 2,5 tūkst. eurų, žaidimų kompiuteris atsiėjo beveik pusę tūkstančio, o garso stiprintuvas dar beveik 700 eurų.

Panevėžio tarybos narys Mantas Leliukas buvo priblokštas, kai pamatė, kur Panevėžio dvasininkai leidžia mokesčių mokėtojų pinigus.

„Vienas iš įdomiausių pirkinių tai yra žaidimų kompiuteris. Visko galima tikėtis bet, kad kunigai žais žaidimą atsisėdę su mašinomis kažkokį, ralis ar kas“, – stebėjosi tarybos narys.

Brangi aparatūra skirta jaunimui

Bažnyčios klebonas Romualdas Zdanys „Lietuvos ryto“ televizijai rodydamas dar remontuojamas būsimo jaunimo užimtumo centro patalpas sako, kad nauji pirkiniai skirti miesto jaunimui, kol kas jie saugiai padėti ir dar neišpakuoti.

„Čia bus kino salė ir vienintelis sprendimas buvo protingas būtent ne multimedija, o normalus televizorius, kuris laikys kelis metus ir po metų nebus pasenęs.

Nėra čia išlaidavimas dėl išlaidavimo, čia yra už tuos pinigus įrengtas jaunimo užimtumo centras. Čia galės susirinkti miesto jaunimas, saugiai ir turiningai leisti laiką. Čia tiems patiems mokesčių mokėtojams“, – kalbėjo klebonas.

Tūkstantinė įranga – šventojo rašto studijoms

Nemažai modernių įrenginių už savivaldybės lėšas įsigijo ir vienuolės.

„Muzikos įranga – 2 tūkst. eurų, projektorius – 2,2 tūkst. eurų. Aš tokių skaičių iš viso nesu matęs, kad tokiom sumom gali tai kainuoti“, – teigė Panevėžio tarybos narys M.Leliukas.

Vienuolės tikina, kad tokia įranga joms būtina suaugusiųjų šventojo rašto studijoms.

„Mes visada kiekvienam užsiėmimui rodom tas skaidres ir aiškinam pagal jas. Vienas užsiėmimas jau buvo, jau buvo 15 dalyvių“, – sakė vienuolė Klara Bivill.

Rūbų spinta už 3 tūkst. eurų

Nepagailėjo dvasininkai pinigų ir gerai liturginių rūbų spintai, už ją sumokėjo net 3 tūkst. eurų.

„Nežinau, ar tie liturginiai rūbai reikalingi taip saugoti ir tokioje spintoje. Gal ten yra naujausios technologijos kokios, gal LCD ekranai, apsaugos sistema, gal to reikia kunigams? Tai žiauru“, – aiškino M.Leliukas.

Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios kunigas Simas Maksvytis teigė, kad ši spinta rankų darbo, gryno medžio ir tarnaus ilgai.

„Gražiai atsidaro, jos stumdomos, kaip priklauso ir šventiems indams. Matot, gražiai viskas susideda. Čia labai pigu, nes kai pradėjome gilintis į tas kainas ir į tokius bažnytinius baldus, katalogus, kur gauname baldų, pavyzdžiui iš Lenkijos, kitur kainos pasakiškos“, – rodydamas spintą pasakojo kunigas.

Prašys pagrįsti išleistus pinigus

Kaip leisti miesto biudžeto skiriamus pinigus, bendruomenės sprendžia pačios. Tačiau nuo šių metų bendruomenės turės paaiškinti, kam ir kodėl buvo leidžiami miesto pinigai.

„Yra pateikiamas poreikis, mes turime pasitikėti bendruomenėmis. Mes negalime sekioti už kampo, o ką jie ten darys, ar jie tą pirks, ar kitą“, – teigė Panevėžio vicemeras Petras Luomanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.