Naujos Kelmės valdžios mašinos sukėlė įtarimų

Kelmės rajono valdžiai galvos skausmą sukėlė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), išnagrinėjusi, kaip praėjusių metų liepą buvo išsinuomoti du nauji automobiliai „Volkswagen Passat“.

Vienu iš naujų automobilių važinėja Kelmės meras V.Andrulis.
Vienu iš naujų automobilių važinėja Kelmės meras V.Andrulis.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Jan 20, 2016, 7:51 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:49 PM

VPT vadovės Dianos Vilytės teigimu, Kelmės rajono savivaldybė, be kita ko, turėtų svarstyti, kad sutartis dėl automobilių būtų nutraukta.

Kelmės savivaldybė du automobilius išsinuomojo po apklausos – elektroniniu laišku pateikusi pasiūlymą trims Šiaulių įmonėms „Transalda“, „Igtisa“ ir „Ertona“.

Sąlygose buvo nurodyta, kad galima siūlyti tik automobilius su medžio apdaila, trijų zonų automatiniu oro kondicionieriumi, parkavimo sistema priekyje ir vaizdo kamera gale, navigacijos sistema, „berakte“ atrakinimo ir variklio paleidimo sistema, šviesos diodų arba ksenoniniais žibintais.

Galiausiai buvo pasirašyta sutartis su „Transalda“, kuri vienintelė pateikė pasiūlymą.

Bendrovė pasiūlė išnuomoti šiuos du automobilius už 13 tūkstančių eurų (be PVM) per metus.

Į „Volkswagen Passat“ išsyk persėdo meras Vaclovas Andrulis ir administracijos direktorė Irena Sirusienė. Beje, rajono vadovai iki šiol nesilaiko reikalavimo pažymėti automobilius savivaldybės užrašu.

„Konkursas buvo įtartinas, nes jam dar neįvykus kelmiškiai šnekėjo, kokios spalvos bus mašinos. Be to, savivaldybė jau turėjo įsigijusi naują mikroautobusą, todėl vadovai galėjo elgtis kukliau ir pavažinėti senesniais automobiliais“, – kalbėjo rajono tarybos narys Egidijus Ūksas.

VPT specialistai irgi nusistebėjo kelmiškių neūkiškumu, mat per numatomą 3 metų nuomos laikotarpį bus atseikėta net 39 tūkstančiai eurų (be PVM): „Kyla abejonių, ar perkančioji organizacija užtikrina racionalų lėšų naudojimą, nes už tokią kainą galima nupirkti naują automobilį.“

„Sieksiu, kad sutartis nebūtų pratęsta. Akivaizdu, kad įsigyti automobilį naudingiau“, – kalbėjo rajono tarybos Kontrolės komitetui vadovaujantis E.Ūksas.

Bet sutartį dėl mašinų nuomos palaiminusi I.Sirusienė nemato nieko bloga – esą įstatymai nebuvo pažeisti. Anot administracijos direktorės, VTP nurodymas yra tik rekomendacinio pobūdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.