B. Vėsaitė: „Esu A. Paleckio bendramintė, tik jis darė klaidų“

Pasklidus žiniai, kad politikas Algirdas Paleckis rengiasi savarankiškai dalyvauti rinkimuose ir palieka Socialistinį liaudies frontą, atsirado politikų, kurie išreiškė palaikymą tokiam žingsniui.

B.Vėsaitė teigia, kad A.Paleckio pareiškimai apie Sausio 13-ąją buvo jo didžioji klaida.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Vėsaitė teigia, kad A.Paleckio pareiškimai apie Sausio 13-ąją buvo jo didžioji klaida.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Vėsaitė linki A.Paleckui sėkmės rinkimuose.
B.Vėsaitė linki A.Paleckui sėkmės rinkimuose.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 12:35 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:34 PM

„Lieku kairėje, tai reiškia socialinį teisingumą, solidarumą ir skurdo mažinimą. Nekeičiu politinės ideologinės krypties“, – spaudos konferencijoje sakė A.Paleckis ir pridūrė planuojantis kandidatūrą kelti vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Tokius politiko ketinimus itin entuziastingai palaikė socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Vos pasirodžius lrytas.lt publikacijai apie A.Paleckio ketinimus, savo paskyroje socialiniame tinkle ji parašė: „Tikrai laikas Tau, Algirdai, grįžti ir sustiprinti kairįjį sparną.“

B.Vėsaitė, paprašyta patikslinti savo žodžius, sakė: „Tai mano linkėjimas laimėti rinkimus. Sunku pasakyti, kaip jam seksis, nes konkurencija yra didelė, bet Algirdą prisimenu kaip stiprų politiką, tik tiek, kad jis darė klaidų.“

Apie tai, ką konkrečiai turėjo omeny linkėdama „sustiprinti kairįjį sparną“, B.Vėsaitė teigė: „Jis buvo prisiekęs kairysis – dėl mokesčių reformos, skurdo mažinimo. Sakyčiau, jis mano bendramintis. Bet jo pasisakymai apie Sausio 13-ąją yra didžioji jo klaida ir veikiausiai jis tai pripažįsta. Tai didžioji jo klaida, bet juk negali visą gyvenimą už tai kentėti. A.Paleckis stiprus tarptautininkas ir retorikos iš jo neatimsi.“

LSDP spaudos centras išplatino pranešimą, kuriame teigiam, kad Seimo narės B.Vėsaitės socialiniame tinkle „Facebook“ pasisakymas dėl Algirdo Paleckio grįžimo į politiką yra jos asmeninė nuomonė.

„LSDP narių teisę išsakyti asmeninę nuomonę bei požiūrių įvairovę laiko viena iš svarbiausių socialdemokratinės etikos normų“, – teigiame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.