Tvarkos sergėtojai „varo į minusą“

Net 43 metus Vilniuje ir jo apylinkėse rengiami „Snaigės“ žygiai. Praėjusį savaitgalį jie sutraukė per 1,6 tūkst. dalyvių. Besišypsančių, sveikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 21, 2016, 5:20 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:25 PM

Jie džiūgavo įveikę 10 kilometrų, nepastebėdami, kad juos sekė dvi poros piktų akių. Tai buvo Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, uoliai laukę žygio pabaigos, kad nubaustų šių žygių entuziastą ir sielą A.Jucevičių dviejų eurų bauda. Nubausti už tai, kad jis neturėjo vieno popieriaus.

Po šio įvykio atslūgus emocijoms pasitelkime matematiką ir apskaičiuokime, kiek uždirbo ir pradirbo tvarkos sergėtojai.

Pirmasis minusas. Atsiprašyti ir aiškintis dėl pavaldinių veiklos teko sostinės merui R.Šimašiui. Liberalui, anksčiau pareiškusiam, kad užteks biurokratizmo – panašiems renginiams leidimų nereikia, tai tikrai ne priedas. O jau girdėti balsų, kad prie A.Zuoko (buvusio Vilniaus vadovo. – Red.) tokių nesąmonių nebuvo.

Antrasis minusas. Apgailestauti teko ir vicemerui G.Paluckui, incidentą pavadinusiam klaida. Jo žodžiais, valdžia turėtų padėti rengiant tokius sveikatingumo žygius. Todėl jis irgi atsiprašė A.Jucevičiaus.

Trečiasis minusas. Kad nubaustų žygių organizatorių, tvarkos sergėtojai dvi valandas laukė renginio pabaigos birbindami automobilį, tad degalų už eurą kitą sunaudojo.

Ketvirtasis minusas. Vieno tokio pareigūno mėnesio uždarbis – 783 eurai, tad atlyginimas už dvi darbo valandas – 9,78 euro. Dirbo dviese, vadinasi, iš mokesčių mokėtojų kišenės gaus 19,56 euro. Gal dar bus priedas už tarnybą savaitgalį – juk valdžios įstaigose viskas įskaičiuota.

O pliusas vienintelis. Tai – du eurai iš pažeidėjo A.Jucevičiaus. Bet ir jis gali pavirsti minusu, nes kilus triukšmui bauda, regis, bus panaikinta.

Nauda. Pulti veidu į sniegą vis dėlto geriau negu į purvą. Nusiplauti nereikia muilo. O juk jis taip pat kainuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.