Vilniaus policijai įkliuvo 11-mečiai rūkaliai

Vilniaus policija praneša sulaikiusi kelis 11-mečius rūkalius. Įkliuvusių vaikų tėvai dabar turės pakratyti pinigines.

Vilniaus policijai įkliuvo 11-mečiai rūkaliai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniaus policijai įkliuvo 11-mečiai rūkaliai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 4:16 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:39 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, sausį Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistai, dirbantys nepilnamečių teisės pažeidimų prevencijos srityje, senamiestyje vykdė prevencinę priemonę „Teisės pažeidimų užkardymas bendrojo lavinimo įstaigose ir jų prieigose“.

Šia priemone siekiama supažindinti rūkančius nepilnamečius su Tabako kontrolės įstatymo pataisomis, kuriomis įtvirtintas draudimas asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti.

Nuo 2015 m. gegužės 1 d. nustatyta administracinė atsakomybė už tokio pobūdžio pažeidimus. Nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas), ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams). Už pakartotinius nusižengimus bauda siekia nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Priemonės metu pareigūnams įkliuvo keli rūkantys nepilnamečiai, sulaukę vos 11 metų. Jų tėvams buvo pradėtos administracinės bylos teisenos. Visi vaikai teigė žinantys apie naujo įstatymo nuostatus, tačiau vienbalsiai tvirtino nesitikėjo būti pastebėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.