Siūloma valstybės įstaigų darbo vietas iškelti iš Vilniaus

Seimo narys Kęstutis Masiulis siūlo Vyriausybei suformuoti tikslus, kad valstybės kontroliuojamos įmonės, viešosios įstaigos ir biudžetinės organizacijos kuo daugiau

Pasak K. Masiulio, Vyriausybei nepavyksta vykdyti sėkmingos regionų politikos, todėl sparčiai mažėja gyventojų skaičius mažesnėse savivaldybėse.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Pasak K. Masiulio, Vyriausybei nepavyksta vykdyti sėkmingos regionų politikos, todėl sparčiai mažėja gyventojų skaičius mažesnėse savivaldybėse.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 7:55 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:14 AM

„Valstybės įmonės ir institucijos teikia daug paslaugų, kurioms visai nesvarbu vieta, iš kur dirba darbuotojai. „Lietuvos geležinkeliai“, „Lietuvos paštas“, energetikos įmonės galėtų buhalterijos, personalo ar pardavimų paslaugas sėkmingai plėtoti ne iš Vilniaus, o iš kokių Šiaulių, Panevėžio ar Marijampolės.

Pavyzdys yra „Sodros“ skambučių centras su 26 darbo vietomis, kuris įsteigtas Radviliškyje, nors irgi galėjo būti atidarytas Vilniuje. Iki šiol geriausiai apmokamos darbo vietos yra telkiamos sostinėje, kur vidutiniškai mokamas 25 proc. didesnis atlyginimas nei kituose miestuose, ir visai nededama pastangų, kad daugiau darbo vietų atsirastų regionuose“, – sako parlamentaras.

Pasak K. Masiulio, Vyriausybei nepavyksta vykdyti sėkmingos regionų politikos, todėl sparčiai mažėja gyventojų skaičius mažesnėse savivaldybėse.

„Vien per metus Pagėgių, Joniškio, Ignalinos savivaldybėse gyventojų sumažėjo po 3 proc., o Vyriausybė nesiima lyderystės ką nors keisti. „Investuok Lietuvoje“ specialistai pripažįsta, kad verslininkai mielai investuoja Vilniuje, kur ir taip trūksta darbo jėgos, o regionų vengia. Taip užsukamas ratas, kad gyventojai iš regionų skatinami važiuoti gyventi į sostinę“, – teigia K. Masiulis.

Jo duomenimis, Vilniuje valstybės sektoriuje dirba apie 110 tūkst. darbuotojų. Tai sudaro apie 40 proc. visų dirbančiųjų mieste, o Marijampolės, Telšių, Klaipėdos ir kt. apskrityse šis rodiklis nesiekia ir 20 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.