Dėl Lazdijų rajono mero A. Margelio kreiptasi į etikos komisiją

Kylant vis daugiau abejonių dėl

A. Margelio vadovaujama Lazdijų savivaldybė perka iš mero žento vadovaujamos bendrovės „Dzūkų žinios“ kanceliarines priemones, be konkurso pirko televizorių.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
A. Margelio vadovaujama Lazdijų savivaldybė perka iš mero žento vadovaujamos bendrovės „Dzūkų žinios“ kanceliarines priemones, be konkurso pirko televizorių.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 10:30 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:51 AM

Pasak socialdemokratų, A. Margelis daug metų buvo bendrovės „Dzūkų žinios“ akcininkas, dabar jis tikina, kad akcijas perleido, bet neviešina kam.

„Tuo tarpu laikraštį leidžiančios ir naujienų portalą valdančios bendrovės vadybininke įdarbinta A. Margelio dukra Rūta, o bendrovės direktoriumi paskirtas žentas Darius Brindza. „Dzūkų žinios“ jau gerą dešimtmetį nuolat „puošiasi“ mero A. Margelio atvaizdais pirmame puslapyje, taip pat ir kituose. Tekstai nuolat liaupsina savivaldybės vadovą ir jo darbus bei komandą. „Dzūkų žinias“ galima palyginti su kitu Lazdijų rajone leidžiamu laikraščiu „Lazdijų žvaigždė“. Pastarajame daug kritinių straipsnių ir A. Margelio, ir jo oponentų atžvilgiu. Tuo tarpu „Dzūkų žinios“ tiesiog kuria mero kultą rajone“,- teigia socialdemokratai.

Jų duomenimis, bendrovė -“Dzūkų žinios“ nuolat gauna pajamų iš savivaldybės, pernai vien už skelbimų, viešinimo ir užsakomųjų straipsnių spausdinimo paslaugas pervesta 15 tūkstančių eurų.

Pasak spaudos, A. Margelio vadovaujama Lazdijų savivaldybė perka iš mero žento vadovaujamos bendrovės „Dzūkų žinios“ kanceliarines priemones, be konkurso pirko televizorių.

„Tam išleidžiamos ne mažesnės sumos kaip ir viešinimui. Vien televizorius pirktas už 5 tūkstančius eurų. Tokiais pirkimais turėtų susidomėti ir kitos, labiau su finansine veikla susijusios tarnybos, ne tik VTEK“,- mano socialdemokratai.

Dėl A. Margelio šeimos narių įdarbinimo – LSDP jau yra paviešinusi, kad mero žmona Lina Margelienė dirba Lazdijų rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.