Palanga – populiariausias šalies kurortas

Palangos kurorte bent kartą atostogas leido beveik pusė šalies

Palanga – populiariausias šalies kurortas<br>T.Bauro nuotr.
Palanga – populiariausias šalies kurortas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 27, 2016, 10:34 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:37 AM

Tai atskleidė Druskininkų savivaldybės užsakymu pernai lapkričio mėnesį „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa, kuri aiškinosi šalies gyventojų atostogų Lietuvoje įpročius.

Apklausus 1078 respondentų, kurių amžius siekia nuo 15 iki 74 metų, paaiškėjo, kad per pastaruosius penkerius metus bent kartą Palangoje atostogavo 48 proc. respondentų.

Pagal šį rodiklį kiti šalies kurortai gerokai nusileidžia: Druskininkuose atostogas praleido 17 proc., Neringoje – 11 proc., Birštone – 8 proc. apklaustųjų.

Vasaros atostogas didesnė dalis gyventojų taip pat norėtų praleisti pajūryje: Palangoje – 33 proc., Neringoje – 26 proc. Gerokai mažiau vasarą lietuvius domintų atostogos Druskininkuose – 11 proc, ir Birštone – 4 proc.

Įdomu tai, kad amžiaus grupėje iki 30 metų Palangoje atostogauti norėtų net 66 proc.

Tačiau Druskininkai yra populiaresni ne vasaros sezono metu. Šaltuoju metų laiku savaitgalius šiame Dzūkijos kurorte praleisti norėtų 37 proc. Pageidaujančių atvykti į Birštoną yra 17 proc. Pajūrio kurortai žiemą yra mažiau patrauklūs – savaitgaliais į Palangą norėtų atvykti 7 proc., į Neringą – 2 proc.

Toks didelis skirtumas paaiškinamas ir tuo, kad abu pietinės Lietuvos dalies kurortai palyginus su pajūriu yra arčiau šalies didmiesčių – Vilniaus ir Kauno.

Apklausa atskleidė, kad Druskininkų ir Neringos kurortą labiau vertina didesnes pajamas turintys didmiesčių ir vidutinio dydžio miestų gyventojai.

Palanga labiau domina jaunimą, vidutines ir mažesnes pajamas turinčius gyventojus iš visos Lietuvos.

Respondentų apklausa vyko visoje Lietuvos teritorijoje 127 atrankos taškuose, pagal tų savivaldybių gyventojų proporciją.

„Druskininkai siekia ne vasaros sezono metu tapti visos Lietuvos poilsio sostine ir apklausa parodė, kad šio tikslo siekiame sėkmingai“, – tyrimo rezultatais pasidžiaugė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Palangos vadovas Šarūnas Vaitkus teigė, kad pagal bendrą šiame pajūrio kurorte apsilankančių poilsiautojų skaičių, Palanga populiariausiu kurortu pripažinta pelnytai.

„Jei būtų klausiama, kiek kartų per 5 metus žmonės apsilankė Palangoje, skaičiai būtų dar įspūdingesni“, – neabejojo Š.Vaitkus.

Anot jo, Palangoje sparčiai plečiama poilsio ir sveikatinimo infrastruktūra artimiausiu metu į pajūrį turėtų daugiau poilsiautojų atvilioti ir ne sezono metu. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.