Ministrė R. Šalaševičiūtė prisipažįsta pati davusi kyšį medikams

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė

Ministrė R.Šalaševičiūtė prisipažįsta pati davusi kyšį medikams.<br>D. Umbraso nuotr.
Ministrė R.Šalaševičiūtė prisipažįsta pati davusi kyšį medikams.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 8:26 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:53 AM

Ministrė prisipažįsta prieš kelerius metus pati davusi kyšį medikams.

„Atvirai sakant, prieš penkerius ar šešerius metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta. Mano pastangos įkalbėti nepadėjo (...). Nemokėjau, kaip reikėtų paduoti: ar tarp dokumentų, ar į kišenę, tiesiog buvo toks momentas“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį prisipažino R.Šalaševičiūtė.

Ji tvirtino, kad ministerija skiria dėmesį stambiajai korupcijai pateikdama pavyzdžių, jog dėl neskaidrių viešųjų pirkimų su pareigomis atsisveikino kelių gydymo įstaigų vadovai. Kartu ji pripažįsta, kad ministerijai sunkiai sekasi kovoti su smulkiąja korupcija sveikatos įstaigose – tam, anot jos, trukdo pacientų teigiamas požiūris į dovanas.

„Kas blogai – yra gaji tradicija: eini pas gydytoją, reikia ką nors duoti: ar saldainių, ar dar ką nors, galų gale pinigų vokeliuose (...). Tikrai stengiamės tai išgyvendinti, bet be pacientų, be visuomenės supratimo, be pilietiškumo tai padaryti labai sunku“, – sakė ji.

Trečiadienį paskelbto 2015 metų „Transparency International“ korupcijos suvokimo indekso tyrime Lietuva pakilo per septynias pozicijas – užėmė 32 vietą tarp 168 tirtų valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.