Keleiviai rizikuoja gyvybe. Ir kas čia tokio?

Kai tik smarkiau palyja, Vilniaus troleibusai tampa elektros kėdėmis – keleiviai rizikuoja būti nutrenkti elektros. Ir tai visiems atrodo normalu, o nesaugios transporto priemonės toliau važinėja gatvėmis.

Vilniaus gatvėmis važinėja 252 troleibusai. Tik penktadalis jų yra ne senesni negu 10 metų.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus gatvėmis važinėja 252 troleibusai. Tik penktadalis jų yra ne senesni negu 10 metų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

2016-01-30 15:59, atnaujinta 2017-06-09 18:40

Savaitės pradžioje, merkiant lietui, 7 metų berniuką 3-iojo maršruto troleibuse trenkė elektra.

„Aš suprantu, kad tai įvyko netyčia, dėl techninio gedimo. Bet nuo šiol mano sūnus griežtai atsisakė važinėti troleibusais, jam labai baisu“, – „Sostinei“ sakė berniuko mama Vilma.

Kaltina aplinkybes

Po nelaimės „Vilniaus viešojo transporto“ technikos direktoriaus pavaduotojas Jurijus Komarovas paaiškino, kad taip galėjo atsitikti dėl sumažėjusios troleibuso elektrinės varžos.

„Berniukas prisilietė prie turėklo ir gavo iškrovos.

Kai tirpsta sniegas ir yra palaistyta druskos tirpalu, kuris yra laidus elektrai, mišinys papuola ant izoliatoriaus paviršiaus ir nedidelės srovės atsiranda tarp kėbulo ir žemės. Žmogus tampa laidininku“, – aiškino J.Komarovas.

Jis pripažino, kad Vilniuje pasitaiko nemažai atvejų, kai troleibuse nukrečia elektra, tačiau dažniausiai žmonės tik vos pajunta srovę.

„Tai priklauso dar ir nuo žmogaus varžos – nuo batų ir kitų dalykų. Vienas žmogus gali pajusti, o kitas nieko nepajus.

Mes patys, kai nustatome, kad troleibusas turi sumažėjusią varžą, tokio neeksploatuojame. Parke suremontuojame ir tik tada leidžiame į miestą“, – sakė pašnekovas.

Technikas paaiškino, kad į naujus troleibusus jau gamykloje įdiegiami prietaisai, rodantys varžos sumažėjimą, o senų modelių transporto priemonėse tokie prietaisai montuojami troleibusų parke. Bet koks apmaudus sutapimas: antradienį tas prietaisas irgi sugedo.

Važinėja senienos

Troleibusas, kuriame buvo sužalotas berniukas, 2004 metais buvo kapitališkai suremontuotas. Ką tada kalbėti apie tuos, kurie kapitalinio remonto nematė 10 metų?

Vilniaus gatvėmis važinėja 252 troleibusai, penktadalis jų ne senesni negu 10 metų, kiti troleibusai – su didesniu stažu.

Svarbiausia, kad troleibusų kontaktiniams tinklams – jau 30 metų, jie iš esmės nė karto nebuvo atnaujinami, tik aptvarkomi.

Pertvarka įstrigo

Dar 2012-aisiais tuomečio mero Artūro Zuoko komanda bandė atsikratyti troleibusų ir keisti juos šiuolaikiškesnėmis transporto priemonėmis. 2014 metais 15 senų troleibusų buvo parduota aukcione.

Bet tuo pertvarka ir baigėsi.

„Mes ketinome vietoj troleibusų įsigyti šiuolaikiškų degalais varomų autobusų ir elektrinių autobusų.

Miestas ES lėšomis įsigijo per 40 naujų autobusų, buvo atlikti parengiamieji darbai įsigyti dar 100 autobusų, tarp jų ir ilgųjų.

Bet dabar konkursai sustabdyti. Vilniečiai ir toliau važinės senais nesaugiais troleibusais, kurių jau tikrai nederėtų naudoti“, – apgailestavo A.Zuokas.

Elektros smūgis išverčia iš kojų

2003 metų pavasarį aštuoniolikametis Arvydas buvo sužalotas, kai lipo į troleibusą. Jį trenkė elektra. Nelaimė įvyko Trakų stotelėje Pylimo gatvėje. Krisdamas vaikinas pradėjo šaukti iš skausmo. Medikai nukentėjusįjį nugabeno į Vilniaus universitetinės ligoninės Kardiologijos skyriaus reanimaciją.

2004 metų sausį į 7-ąjį troleibusą Žvėryno stotelėje lipanti studentė patyrė elektros smūgį. Mergina išsilaikė ant kojų, tačiau jai aptemo akyse, tirpo kojos.

Už poros stotelių į tą patį troleibusą lipanti kita mergina elektros srovės buvo parblokšta ant žemės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.