Liberalų sąjūdžiui – Artūro Zuoko pasiūlymas

Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos

A.Zuokas norėtų laimėti tiek mandatų, kad partija turėtų savo parlamentinę frakciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Zuokas norėtų laimėti tiek mandatų, kad partija turėtų savo parlamentinę frakciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-30 14:16, atnaujinta 2017-06-09 18:40

„Yra priimtas sprendimas kreiptis į Liberalų sąjūdį ir vienytis, kad per rinkimus nebūtų skaldomi balsai. Kad į rinkimus eitų viena liberali partija“, – šeštadienį po partijos Tarybos posėdžio BNS pranešė A.Zuokas.

„Laiko (iki rinkimų – BNS) dar daug ir jeigu būtų intencija bendradarbiavimui, suprantama, būtų ieškoma optimaliausių sprendimų, kad balsai nebūtų skaldomi“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžio lyderis į Artūro Zuoko siūlymą vienytis per šių metų spalį vyksiančius rinkimus į Seimą vertina skeptiškai. Eligijus Masiulis abejoja A.Zuoko nuoširdumu.

„Kalbėti apie kažkokį tarp partijų bendradarbiavimą, šiuokart ėjimą kartu... (....) manome, kad kur kas svarbiau politinei sistemai ir žmonėms, kurie nori permainų Lietuvoje, kad jungimasis būtų iš apačios ir būtų liberalios idėjos atstovaujamos rinkimuose, o kad partijų vadukai kažką susitaria yra antraeilis dalykas.

Kai išgirsime kažkokį konkretesnį siūlymą, atsakysime, bet norime visų pirma sulaukti siūlymo tiesiai“, – šeštadienį BNS teigė E.Masiulis.

Jis abejoja, ar Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) siūlymas esąs nuoširdus: „Ar tai yra nuoširdu. Tai pirma, nes ne per žiniasklaidą tokie kvietimai yra perduodami“.

„Mes esame atviri viems liberaliai nusiteikusiems ir politinės kultūros ir etikos besilaikantiems politikams“, – teigė E.Masiulis.

A.Zuokas sako, kad Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) per 2016 metų Seimo rinkimuss planuoja laimėti tiek mandatų, kad partija turėtų savo parlamentinę frakciją.

Pasak partijos lyderio, ketinama rinkimus laimėti 4-6 mandatus vienmandatėse apygardose, o į antrą rinkimų turą partijos kandidatai turėtų patekti bent 12 apygardų.

„Mūsų planai – Seime frakcija – ne mažiau negu 10 Seimo narių. Taip pat planuojame laimėti iki 6 vietų vienmandatėse“, – BNS teigė A.Zuokas.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) Tarybos posėdyje buvo patvirtinta dalis 2016 metų Seimo rinkimų vienmandačių rinkimų apygardų kandidatų. Naujamiesčio apygardoje parlamentaro mandato sieks buvęs Vilniaus tarybos narys Petras Nausėda, Žirmūnų – Jonas Juodka, Šeškinės – Regimantas Čiupaila, Justiniškių – buvęs Seimo narys Algis Čaplikas, Karoliniškių – A.Zuokas, Naujosios Vilnios – žinoams lenkų bendruomenės atstovas, laikraščio „Kurier Wileński“ vienas savininkų Zygmunt Klonovski, Kauno Šilainių – Darius Kudirka, Dainavos – Andrius Būda, Centro-Žaliakalnio – Dainius Varnas, Kalniečių – buvęs Seimo narys Erikas Tamašauskas, Šiaulių Saulės – Vytautas Žalys, Vakarinės – Rimantas Makrickas, Telšių – Deivydas Rubežius, Kelmės-Šiaulių – Kęstutis Bilius, Sėlos – Jolanta Paukštienė, Zarasų-Visagino – Daiva Kelečienė, Trakų-Vievio – Vydūnas Sadauskas, Kaišiadorių-Elektrėnų – Rita Gliaudelienė, Zanavykų – Mindaugas Tarnauskas, Prienų-Birštono – Algis Marcinkevičius, Medininkų – Stanislav Tarasevič.

A.Zuokas sako, kad į antrą rinkimų turą partijos kandidatai turėtų patekti bent 12 apygardų, o laimėti iki 6 mandatų.

„Stiprius vienmandatininkus turime Vilniuje – A.Čpaliką, Žilviną Šilgalį (kandidatu jis bus patvirtintas kitame partijos tarybos posėdyje – BNS), P.Nausėdą, Z.Klonovskį. Taip pat stiprias pozicijas turime Zarasuose ir Visagine, Šilutėje, Pakruojyje, Švenčionyse, Kaune“, – tvirtino A.Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.