Už kyšį ir grasinimus mokesčių inspektorei – bauda

Šiaulietis verslininkas Vidmantas Šliažas iš pradžių mokesčių inspektorę bandė gundyti kelione, o po to pažėrė grasinimų. Už tai šiauliečiui teismas skyrė baudą.

Kaltę neigęs V.Šliažas nuosprendžio išklausyti neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Kaltę neigęs V.Šliažas nuosprendžio išklausyti neatėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Prokuroras A.Mirnyj sakė, kad teisiamojo kaltė buvo įrodyta liudytojų parodymais.<br>G.Šiupario nuotr.
Prokuroras A.Mirnyj sakė, kad teisiamojo kaltė buvo įrodyta liudytojų parodymais.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-01 15:52, atnaujinta 2020-02-19 13:39

Bendrovės „Ridvija“ savininkas teisme pirmadienį nepasirodė, todėl nuosprendį išklausė tik prokuroras ir žurnalistai.

Šiaulių apylinkės teismas nusprendė, kad 53 metų R.Šliažas kaltas ir dėl papirkimo, ir dėl grasinimų. Anksčiau neteistam šiauliečiui už šiuos nusikaltimus skirta 40 MGL – 1506,4 euro – bauda.

Istorija prasidėjo 2012 m. lapkričio 6 d., kai keleivių pervežimu užimančioje bendrovėje „Ridvija“ buvo atliktas patikrinimas.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (ŠAVMI) darbuotoja rado įvairių pažeidimų tvarkant buhalterinę apskaitą.

Iš pradžių inspektorei buvo pasiūlyta nefiksuoti rastų pažeidimų, po to imta prašyta juos mažinti, sukeisti dokumentus. Už šią paslaugą verslininkas siūlė kelionę į Ispanijai priklausančią Tenerifės salą.

Vyriausioji inspektorė kyšio atsisakė ir tą pačią dieną sulaukė grasinimų.

ŠAVMI darbuotoja sakė išgirdusi, jog verslininkas pažįsta įtakingų asmenų – ministrų, FNTT pareigūnų. Vyr. inspektorė sulaukė užuominos apie rankinėje staiga atsiradusį maišelį – ji gali būti apkaltinta ir netekti darbo.

Vyr. inspektorė kreipėsi pagalbos į pareigūnus, o ikiteisminį tyrimą atliko STT.

Verslininkas V. Šliažas kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme. Šiaulietis sakė, kad jo įmonėje buvo daug patikrinimų, bet „į tikrintojus visuomet žiūri pagarbiai ir išdidžiai“.

Teisiamasis bandė įtikinti bylą nagrinėjusią teisėją Almą Berniūnaitę, kad ŠAVMI darbuotoja galėjo netiksliai suprasti jo pokštus. Mat įmonėje kaip sykis buvo sugedęs šildymo katilas, buvo šalta, o jis su sutuoktine ruošėsi keliauti į Gran Kanariją (Ispanija).

Teismas V.Šliažo pateikta versija nepatikėjo ir pripažino jį kaltu. Skiriant bausmę atsižvelgta, kad šiaulietis anksčiau neteistas, turi didelių sveikatos problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.