Mėsos ceche muštynes sukėlusiam nigeriečiui – nemalonios žinios

Dėl neuždarytų skerdyklos durų kilus konfliktui, tarp vieno iš Krekenavos agrofirmos darbuotojų ir neseniai įmonėje įsidarbinusio Nigerijos piliečio užvirė tikras karas: abi konflikto pusės, išsigydžiusios grumtynių metu patirtus sužalojimus, ėmėsi teisybės ieškoti mindamos pareigūnų slenksčius.

A.Quadri supyko, kai sužinojo apie nutraukiamą ikiteisminį tyrimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Quadri supyko, kai sužinojo apie nutraukiamą ikiteisminį tyrimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per muštynes Krekenavos agrofirmoje nukentėjęs nigerietis nusivylė Lietuvos pareigūnais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per muštynes Krekenavos agrofirmoje nukentėjęs nigerietis nusivylė Lietuvos pareigūnais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-02 20:05, atnaujinta 2017-06-09 11:21

Iš nukentėjusiojo tapo įtariamuoju

Prieš keletą mėnesių į portalo lrytas.lt redakciją atėjęs migrantas iš Nigerijos Azizas Quadri papasakojo knygos vertą istoriją apie tai, kas jam nutiko per ketverius metus Lietuvoje.

Per šį laiką jaunas vyras spėjo ne tik vesti lietuvę musulmonę, su ja susilaukti dukters ir išsiskirti, bet ir darbe įsipainioti į labai nemalonią istoriją, kurios atomazga galimai jo laukė teismo salėje.

Po konflikto su kolega, pasibaigusio rimtomis muštynėmis Krekenavos agrofirmos mėsos apdorojimo ceche, A.Ouadri ieškojo teisybės kaip nukentėjusysis, bet vieną dieną po pareigūnų vizito suprato, kad iš nukentėjusiojo tapo įtariamuoju.

36-erių Nigerijos pilietis tikino, kad didžiausia jo nelaimių priežastis – nepakantūs kolegos ir savo darbo kaip pridera neatliekantys policijos pareigūnai.

Pranešimas apie nutrauktą tyrimą supykdė

Po kelių mėnesių A. Quadri pasiekusi žinia, kad dėl jo patirtų sužalojimų pareigūnai nepradės ikiteisminio tyrimo,  jo nenudžiugino. Vyras teigė esąs labai nusivylęs Lietuvos teisėsauga.

Pareigūnai atsisakė pradėti tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 dalį: „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“.

Čia atvykėlio iš tolimosios šalies bėdos anaiptol nesibaigė, nes jo pavardė toliau figūruoja jo buvusių kolegų iniciatyva pradėtame ikiteisminiame tyrime.

Nors Kėdainių policijos pareigūnai teigė negalintys komentuoti šiuo metu vykstančio ikiteisminio tyrimo medžiagos, jie prasitarė, kad šiuo metu yra paskirtos ir netrukus bus atliekamos kitų per konfliktą nukentėjusių asmenų patirtų sužalojimų ekspertizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.