STT ketina apklausti Algirdą Butkevičių

Specialiųjų tyrimų tarnyba

STT dėl statybų Druskininkuose apklaus A.Butkevičių ir K.Trečioką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
STT dėl statybų Druskininkuose apklaus A.Butkevičių ir K.Trečioką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-02 13:30, atnaujinta 2017-06-09 12:15

„Kauno apygardos prokuratūros sprendimu mes įpareigoti tai padaryti ikiteisminiame tyrime. Ministrui šaukimas išsiųstas penktadienį, su premjeru – prisiderinsime prie jo darbotvarkės, kada jis grįš, kada turės laiko“, – sakė S.Urbanavičius.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas BNS sakė, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, jis pradėtas 2015 metų pabaigoje.

Įtarimai šiame tyrime kol kas niekam nepareikšti. Pasak R.Golubovo, aplinkos ministrą planuojama apklausti penktadienį.

„Šioje stadijoje, dar nieko nereiškia – po šito veiksmo (apklausos) vėl bus vertinama, toliau viskas paaiškės“, – sakė S.Urbanavičius, paklaustas, ar K.Trečiokui gali būti pareikšti įtarimai.

„Premjeras informuotas apie kvietimą į apklausą ir yra pasirengęs atsakyti į visus klausimus bei atlikti savo pilietinę pareigą“, – antradienį BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Lietuvos socialdemokratų partijos skaidrumo grupės pirmininkas Julius Sabatauskas tvirtino, kad jo vadovaujama partijos grupė A.Butkevičiaus nesvarstys, nes jis dar neapklaustas STT.

„Ar premjeras ką nors prisišnekėjo?“ – sakė J.Sabatauskas, paklaustas, kuo premjero apklausa STT skiriasi nuo sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės apklausos.

Pernai lapkritį apylinkės teismo verdiktas apskųstas Vilniaus apygardos teismui. Vyriausybės nutarimas, iš kurio buvo išimtas visas skirsnis „Kurortų apsaugos zonos“, parengtas rugsėjo 22 dieną, o kitą dieną pateiktas Vyriausybei bei priimtas. Rugsėjo 22 dieną Druskininkuose lankėsi premjeras A.Butkevičius. Šio kurorto savivaldybei vadovauja socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Nutarimo projektą rengė Aplinkos ministerijos specialistai.

Premjeras pasirodžius šiai informacijai pernai lapkritį atmetė bet kokius įtarimus sakydamas, kad tai jam „kelia juoką“. „Ne tik neigiu, bet man jau sukelia juoką, o jei jau sukelia juoką, tai kai kada jau logiškai minčiai nebėra vietos“, – interviu LRT radijui tuomet sakė ministras pirmininkas.

Druskininkų meras R.Malinauskas BNS antradienį nurodė nebuvęs nei apklaustas, nei kviečiamas į apklausą STT. Jis sakė, kad teisėsaugos atliekamas tyrimas neturi jokio pagrindo. „Dėl kažkokios žurnalistės, kuri neturi nei sąžinės, nei atsakomybės ir meluoja ant visos Lietuvos net neparausdama (…), tai man atsakyti yra labai sunku“, – teigė R.Malinauskas.

Ežero pakrantėje Druskininkuose esančio sklypo įsigijimo ir naujo pastato statybų istoriją tiria ir Seimo Antikorupcijos komisija. Druskininkų centre, kurortinėje zonoje, sudegusio valčių nuomos punkto vietoje, 2013 metais pradėtas statyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamasis namas, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru.

Statybai reikalingus leidimus davė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Iš pradžių šis turtas priklausė Alytaus miesto gyventojui, vienos saugos firmos apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau – kauniečiams sutuoktiniams, verslininkui Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Anksčiau, 2011 metais, Druskininkų savivaldybė patvirtino detalųjį planą, kuriuo sujungė buvusio rekreacinio pastato – valčių nuomos punkto, rekreacinės paskirties žemės sklypą su Vijūnėlės parko teritorijos sklypu, kartu pakeisdama pastato žemės naudojimo paskirtį iš rekreacinės į gyvenamąją.

2013 metų rudenį Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas tyrimas, ar yra pagrindas kreiptis į teismą dėl viešojo intereso gynimo, nes valstybės žemėje vietoj buvusios valtinės leista statyti gyvenamąjį namą.

Tuomet Kauno prokurorai priėmė nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones. Apskundus jų nutarimą, Generalinėje prokuratūroje šis nutarimas panaikintas ir nutarta kreiptis į teismą ginant viešąjį interesą dėl detaliojo plano panaikinimo, dėl valstybinės žemės nuomos sutarčių pripažinimo negaliojančiomis ir dėl statybos leidimo panaikinimo bei neteisėtos statybos pasekmių pašalinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.