V. Baltraitienė: „Paskelbtas konkursas į NŽT vadovo pareigas“

Sausį atsistatydinus avariją

V. Baltraitienė: „Paskelbtas konkursas į NŽT vadovo pareigas.“<br>M.Patašiaus nuotr.
V. Baltraitienė: „Paskelbtas konkursas į NŽT vadovo pareigas.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 12:56 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:15 PM

„Paskelbtas naujas konkursas. Konkursas pagal naują tvarką vyks Valstybės tarnybos departamente, yra atstovas vienas iš Vyriausybės, vienas – iš departamento ir trys iš ministerijos“, – opozicijai priklausančių liberalsąjūdiečių frakcijoje antradienį sakė Virginija Baltraitienė. 

Vėliau ministrė BNS teigė, kad norintys vadovauti NŽT dokumentus gali teikti iki vasario 23 dienos. 

Ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Božena Zaborovska-Zdanovič BNS patvirtino, kad konkurso dokumentai pateikti Valstybės tarnybos departamentui. 

„Sausio 27 dieną departamentui buvo pateikti visi dokumentai. Departamentas per 7 dienas turi paskelbti konkursą. Tai jis padarys rytoj arba poryt „Valstybės žiniose“, Žemės ūkio ministerijos ir departamento puslapyje“, – BNS sakė B.Zaborovska-Zdanovič. 

NŽT atstovas spaudai Audrius Gelžinis BNS sakė nieko apie konkursą nežinantis. 

V.Baltraitienė taip pat informavo, kad dėl D.Gineikaitės buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau šiuo metu jis yra sustabdytas. 

„Sustabdytas tol, kol gausime medžiagą iš teismo, nes jeigu teismas vis dėlto nenustatytų, kad ji važiavo išgėrusi, tai mes turėtume ją grąžinti, ji galėtų grįžti į darbą ir dar prisiteisti už tai, kad buvo atleista, o dabar ji išėjo pačios prašymu, bet vyksta vidinis patikrinimas“, – tvirtino V.Baltraitienė. 

Anot ministrės, netrukus bus paskelbtas ir Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovo konkursas. 

Liberalsąjūdiečiai su žemės ūkio ministre aiškinosi skandalų jos kuruojamoje sistemoje priežastis, aptarė abiejų agentūrų ir kitų įstaigų veiklą. 

Rinkos reguliavimo agentūra įtariama per brangiai pirkusi nepasiturintiesiems žmonėms skirtus maisto produktus. Praėjusią savaitę pranešta, kad iš pareigų traukiasi agentūros vadovė Aldona Milinienė. 

D.Gineikaitė, kaip įtariama, neblaivi gruodį sukėlė avariją Kaune. STT įtaria, kad tyrimus Kauno klinikinėje ligoninėje mėginta klastoti, siekiant nuslėpti girtumą. 

Liberalų sąjūdžio frakcijos parlamentarai su taip pat opozicijai priklausančiais konservatoriais Seimo pavasario sesiją siūlo pradėti interpeliaciją V.Baltraitienei, kuri, anot opozicijos, turi prisiimti atsakomybę už tai, kad jos kuruojamoje srityje dirba asmenys, keliantys daug abejonių dėl jų kompetencijos ir reputacijos. Prisidėti neatsisakytų ir valdančiajai koalicijai priklausantys „tvarkiečiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.