Į STT apklausą kviečiamas R. Malinauskas nori padėti tašką

[[ge:lrytas:lrytas:1622023]]

R.Malinauskas kviečiamas į apklausą vasario 11 dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
R.Malinauskas kviečiamas į apklausą vasario 11 dieną.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 11:24 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:26 AM

„Mielai dalyvausiu bet kokioje apklausoje, mielai atsakysiu į visus klausimus ir gal pagaliau (pavyks) padėti tašką šitose legendose. Tai yra melas, absurdas ir žinau, kieno sukurptas“, – BNS trečiadienį sakė R.Malinauskas, STT patvirtinus, jog jis bus apklausiamas byloje dėl nutarimo, galėjusio turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

„Man visiškai nesvarbu, kokiu statusu, aš esu visiškai patenkintas, kad galėsiu atsakyti į bet kurį pateiktą klausimą“, – fakto, kad bus apklausiamas kaip specialusis liudytojas, nesureikšmino R.Malinauskas.

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie galimą jo nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

STT patvirtino kitą savaitę į apklausą kviečianti Druskininkų merą, Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotoją R.Malinauską. „R.Malinauskas kviečiamas į apklausą vasario 11 dieną. Jis bus apklaustas kaip specialusis liudytojas“, – BNS trečiadienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

R.Malinauskas bus apklausiamas Kauno apygardos prokuratūros ir STT gruodį pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Nutarimas, kaip skelbta žiniasklaidoje, galėjo turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Antradienį STT patvirtino, jog į apklausas bus kviečiami liudyti ir premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius bei aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, kuris taip pat turi specialiojo liudytojo statusą.

Tuo metu socialdemokratas Julius Sabatauskas sako kol kas nematantis pagrindo partijos skaidrumo grupei svarstyti Druskininkų mero R.Malinausko atvejį, Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) patvirtinus, kad jis bus specialiojo liudytojo statusu apklausiamas byloje dėl Vijūnėlės dvaro.

Apie R.Malinauską socialdemokratų skaidrumo grupės vadovas sakė neturintis, ką pasakyti. Klausiamas, ar nemato pagrindo grupei apsvarstyti Druskininkų mero situaciją, J.Sabatauskas sakė nematantis.

Pasak jo, toks svarstymas galbūt galėtų vykti jau po R.Malinausko apklausos.

J.Sabatauskas taip pat stebėjosi STT, pradėjusia viešai skelbti apie politikų apklausas dar iki joms įvykstant, taip pat – kokiu statusu jie bus apklausiami. „O STT yra paskelbusi visas bylas, kur ką apklausinės? Galėtų skelbti visose bylose, ką apklausia. Mane stebina, kad neskelbia visų bylų, ką apklausinėja, galėtų skelbti visose bylose“, – sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.