Įvedus kompensaciją padaugėjo lankančiųjų privačius darželius

Įvedus 100 eurų kompensaciją

Įvedus kompensaciją padaugėjo lankančiųjų privačius darželius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Įvedus kompensaciją padaugėjo lankančiųjų privačius darželius.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 4:15 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:05 AM

„Lygindami duomenis, matome, kad kompensavimo tvarka pasiteisino, nes 2014 metų rugsėjo 1 dieną, kol naujoji tvarka dar nebuvo įsigaliojusi, privačias įstaigas lankė 3 tūkst. 17 vaikų, o šių metų sausį – jau 4 tūkst. 336 vaikai“, – pranešime spaudai cituojamas sostinės meras Remigijus Šimašius.

2015 metų balandį atlikta apklausa parodė, kad patvirtinus 100 eurų mėnesinio mokesčio kompensavimo tėvams, vedantiems vaikus į privačius darželius, tvarkos aprašą, privatūs darželiai pradėjo plėstis ir sukūrė per 1 tūkst. 300 naujų vietų.

Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento specialistų, pastebimas ir nuolatinis naujų privačių darželių steigimasis. Palyginimui – 2015 metų rugsėjį bendradarbiavimo sutartys buvo pasirašytos su 87 privačiais darželiais, o šių metų sausį bendradarbiaujama jau su 95 įstaigomis. Šiuo metu privataus darželio steigimo dokumentus tvarko dar 3 naujos įstaigos.

Šiemet, atsižvelgiant į faktinį vaikų skaičių įstaigose, 100 eurų kompensacijai tėvams, vedantiems vaikus į privačius darželius, iš savivaldybės biudžeto planuojama skirti 5 mln. eurų.

Taip pat šiemet planuojama sukurti beveik 900 naujų vietų darželiuose, renovuojant esamus savivaldybės darželius arba pritaikant savivaldybės turimas patalpas darželiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.