K. Trečiokas: „Niekas poveikio dėl kurortų zonos man nedarė“

[[ge:lrytas:lrytas:1621420]]

„Man asmeniškai nei (Druskininkų) meras, nei premjeras jokio poveikio nedarė ir neklausė, ir neragino tokį sprendimą priimti“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje sakė ministras.<br>D. Umbraso nuotr.
„Man asmeniškai nei (Druskininkų) meras, nei premjeras jokio poveikio nedarė ir neklausė, ir neragino tokį sprendimą priimti“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje sakė ministras.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 10:30 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:34 AM

„Man asmeniškai nei (Druskininkų) meras, nei premjeras jokio poveikio nedarė ir neklausė, ir neragino tokį sprendimą priimti“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje sakė ministras.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant Vyriausybės nutarimo pakeitimą, iš jo išbraukiant 16 skirsnį „Kurortų apsaugos zonos“.

Penktadienį dėl to pareigūnai planuoja apklausti K.Trečioką.

Ministras tvirtino, kad šio Vyriausybės nutarimo pakeitimai rengti ir svarstyti nuo 2014 metų. Tačiau jis pripažino, kad skirsnis dėl kurorto zonų išimtas ir priimtas atskirai nuo kitų pakeitimų, nes, anot jo, buvo akivaizdu, kad kitų pakeitimų rengimas ir priėmimas užtruks.

Ministras trečiadienį žurnalistams sakė apie atliekamą ikiteisminį tyrimą sužinojęs praėjusių metų pabaigoje, kai šis buvo pradėtas. Tuomet į apklausas pradėti kviesti Aplinkos ministerijos tarnautojai. Pats K.Trečiokas teigė penktadienį būsiąs apklaustas pirmą kartą. Jo šaukime parašyta, kad kviečiamas kaip liudytojas.

Tuo metu STT direktorius Saulius Urbanavičius antradienį BNS tvirtino, kad aplinkos ministras šiame ikiteisminiame tyrime turi specialiojo liudytojo statusą.

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Minėtas Vyriausybės nutarimas pakeistas pernai rugsėjo 23 dieną. Rugsėjo 22 dieną Druskininkuose lankėsi premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius. Šios savivaldybės meras taip pat socialdemokratas Ričardas Malinauskas, anot K.Trečioko, jam yra anksčiau užsiminęs, kad Aplinkos ministerija ilgai rengia Vyriausybės nutarimo pakeitimą dėl kurorto apsaugos zonų.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, šis staigus Vyriausybės sprendimas tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui pernai rugsėjo pabaigoje priimant palankų sprendimą dėl statybų Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Pagal dabar jau panaikintą Vyriausybės nutarimo dalį, jeigu teritorija priklauso pirmajai kurorto apsaugos zonai, tai yra jeigu ji apima teritoriją, kurioje yra mineralinio vandens ir gydomojo purvo telkiniai, upės, ežerai, jūra, paplūdimiai, kopos, ten draudžiama vykdyti darbus, nesusijusius su gamtinių gydomųjų išteklių eksploatavimu, nuolatos ir laikinai gyventi žmonėms, vykdyti statybos bei kasybos darbus, nesusijusius su mineralinio vandens ir gydomųjų durpių telkinių eksploatavimu.

Vijūnėlės dvaras, kur pastatytas gyvenamasis namas, pateko būtent į šią apsaugos zoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.