Karių vaikus Vilniuje į darželius siūloma priimti be eilės

Vicemero vertinimu, tai yra neteisinga.

Vilniuje bus siūloma skirti 100 eurų kompensaciją ne tik tiems, kurie veda vaikus į privačius darželius, bet visiems, kurie nepateko į valstybinius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje bus siūloma skirti 100 eurų kompensaciją ne tik tiems, kurie veda vaikus į privačius darželius, bet visiems, kurie nepateko į valstybinius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 10:05 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:34 AM

Tokius priėmimo į darželius tvarkos pakeitimus trečiadienį ėmėsi svarstyti Vilniaus savivaldybės taryba.

Jei politikai galutinai pritartų, karių, perkeltų dirbti į Vilnių, vaikai galėtų pretenduoti į įstaigas be eilės ir tuo atveju, jei tėvų gyvenamoji vieta nėra deklaruota Vilniaus savivaldybėje.

Be eilės šiuo metu į Vilniaus darželius priimami vaikai, kuriems Vilniaus miesto vaiko gerovės komisijos nutarimu skirtas privalomas ikimokyklinis ir (ar) priešmokyklinis ugdymas, taip pat įvaikintiems ar globojamiems vaikams, darželių darbuotojų atžaloms, dviem ar daugiau vienu metu šeimoje gimusiems bei Vilniuje dirbančių užsienio valstybių diplomatų vaikams.

Be to, Vilniuje bus siūloma skirti 100 eurų kompensaciją ne tik tiems, kurie veda vaikus į privačius darželius, bet visiems, kurie nepateko į valstybinius. Šį siūlymą Vilniaus miesto savivaldybės taryba pradės svarstyti trečiadienį.

Jeigu jam bus pritarta, nauja kompensacijų tvarka įsigalios nuo naujojo mokslo metų sezono pradžios, tai yra rugsėjo 1 dienos. Kompensacija būtų mokama tėvams, kurių bent vieno iš tėvų ar globėjų ir 2-6 metų amžiaus vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje.

Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Paluckas naujienų agentūrai ELTA teigė, kad toks siūlymas užtikrintų teisingumą visų tėvų, kurie negavo vietos valstybiniame darželyje, atžvilgiu.

„Dar praėjusiais metais buvo priimtas sprendimas dėl 100 eurų tiems, kas lanko privačius darželius. Iš bendrai sudarytų apie 4000 sutarčių, pagal kurias tos šeimos ar asmenys įgyja teisę gauti 100 eurų, 3000 ir taip jau lankė darželius, tai dar beveik 1000 papildomai ėmė lankyti tuos darželius, pasinaudoję 100 eurų.

Bet eilėje tai buvo 7000. Už borto liko tie, kurie neturi nei pinigų, nei galimybės primokėti, nei galimybės kažkur patekti. Kokie 3000 šeimų absoliučiai nieko negauna. Mes davėm pinigų tiems, kas jų turi pakankamai, nes jau lankė privačius darželius, davėme pinigų tiems, kam tik to 100 eurų trūko, kad galėtų lankyti privatų darželį, o tie, kurie absoliučiai nieko neturi, negavo nieko“, – vardijo G. Paluckas.

Vicemero vertinimu, tai yra neteisinga.

„Tai mes siūlome, kad 100 eurų galėtų gauti visi, kurie nepakliuvo į valstybinius darželius. Tai reiškia, kad galės arba auklėms išleisti, jeigu toks reikalas yra, arba privatiems darželiams“, – sakė G. Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.