Ministrė Rimantė Šalaševičiūtė traukiasi. Kas ją pakeis?

Premjeras Algirdas Butkevičius sveikatos apsaugos ministrės atsistatydinimo prašymą pamatys tik sugrįžęs iš atostogų, tačiau užkulisiuose jau kalbama apie būsimus kandidatus į šį postą.

Trauktis iš pareigų ministrė nutarė po partijos atstovų raginimų.
Trauktis iš pareigų ministrė nutarė po partijos atstovų raginimų.
Sveikatos ministro postas greitai bus laisvas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sveikatos ministro postas greitai bus laisvas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Požela teigė turintis viziją, kaip valdytų ministeriją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Požela teigė turintis viziją, kaip valdytų ministeriją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gydytojo specialybę turintis D.Pavalkis anksčiau ėjo švietimo ministro pareigas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gydytojo specialybę turintis D.Pavalkis anksčiau ėjo švietimo ministro pareigas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-02-03 14:47, atnaujinta 2017-06-09 09:42

Neoficialiomis portalo lrytas.lt žiniomis, į sveikatos apsaugos ministro postą taikosi Seimo narys Juras Požela ir šioje Vyriausybėje jau švietimo ministru dirbęs Dainius Pavalkis.

„Oficialių kalbų dar nebuvo, manau, kad čia yra Socialdemokratų partijos ir premjero reikalas. Jeigu bus siūloma, aš galvosiu. Suprantate, laikas yra įdomus. Nėra premjero, todėl nėra kam ir šnekėti“, – sakė gydytojo specialybę turintis D.Pavalkis.

Buvęs švietimo ministras leido suprasti, kad nors iki kadencijos pabaigos liko tik 7 mėnesiai, jis norėtų tapti kandidatu į sveikatos apsaugos ministro postą. 

Šiuo metu 55 m. D.Pavalkis eina Kauno klinikų Inovacijų vertinimo ir diegimo tarnybos vadovo pareigas.

Misterijai gebėtų vadovauti 

Kaip lrytas.lt sakė 33 m. J.Požela, kalbėti apie kandidatus į ministro kėdę dar anksti – reikia, kad iš atostogų grįžtų premjeras.

„Dabar daug gandų, tačiau reikėtų palaukti, kol atitinkamas procedūras priims dabartinė ministrė su iš atostogų grįžusiu premjeru.

Jo teigimu, partijos kolegos turi susėsti labai rimtai ir aiškiai susidėlioti strategiją šiam likusiam laikotarpiui – ko tikimasi iš sveikatos apsaugos ministro – ir tada kartu nuspręsti, koks politikas galėtų šiuos tikslus įgyvendinti.

Tačiau jis pripažino, kad turėtų viziją, kaip iki Seimo rinkimų reikėtų vadovauti sveikatos sistemai. Be to, ir pats J.Požela kolegoms yra užsiminęs, kad norėtų tapti sveikatos apsaugos ministru.

„Tokių kalbų gal yra buvusių, bet vėlgi... Aš gal nesusiečiau to su dabartiniu laikotarpiu. Gal šios kalbos buvo ne iš manęs, o iš kitų kolegų, dar prieš Šalaševičiūtę paskiriant ministre (Prieš R.Šalaševičiūtę paskiriant ministre buvo kalbų, kad vienas kandidatų – politikas J.Požela. – Red.)“, – sakė J.Požela.

Politiko nuomone, kandidatas į ministrus turėtų aiškiai pasakyti, kaip įsivaizduoja likusius 7 darbo mėnesius, ir pateikti savo viziją.

„Tada partijos prezidiume turėtų diskutuoti ir patvirtinti tą kandidatą. Žinoma, vizija turėtų būti paremta Vyriausybės ir partijos programa“, – sakė jis.

Paklaustas, ar pats Seimo narys žino, kaip reikėtų vadovauti ministerijai, J.Požela atsakė: „Manau, kad turiu įsivaizdavimą, kuria kryptimi reikėtų kreipti sveikatos politiką.“

Prisipažinimas pribloškė

R.Šalaševičiūtei nemalonumai prasidėjo praėjusį ketvirtadienį, kai ji kalbėdama per radiją paatviravo, jog prieš kelerius metus gydytojui yra įteikusi vokelį su pinigais.

„Atvirai sakant, prieš penkerius ar šešerius metus ir aš vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju iš anksto atsiskaityta. Mano pastangos jį įkalbėti nepadėjo“, – per radiją kalbėjo politikė.

Tokiu prisipažinimu ministrė esą siekė atgrasyti kitus nuo panašaus poelgio, dėl kurio ji gailisi, tačiau sulaukė priešingo efekto. R.Šalaševičiūtę ėmė aštriai atakuoti ne tik opozicija, bet ir partijos bičiuliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.