Zambija toli, bet ir ji gali užpykti

Prieš išeinant iš namų netrukus gali tekti įdėmiai ištyrinėti savo aprangą veidrodyje ir įsitikinti, kad policijos pareigūnai drabužiuose tikrai neįžvelgs juodos ir oranžinės spalvų derinio.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 7:06 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:56 AM

Akyliausi turėtų būti slidininkai ar šiaip aktyvaus poilsio mėgėjai, nes sportinėje aprangoje tokios spalvos tikrai nėra retos. Nesmagu būtų, jei žvarbų rytą patruliai lieptų nedelsiant nusirengti.

Kova su Kremliaus skleidžiama propaganda įsibėgėja, todėl Lietuvoje norima uždrausti ir vadinamąją Georgijaus (kitaip – šv.Jurgio) juostelę. Tokį projektą su keliais bendraminčiais pateikė Seimo nariai konservatoriai P.Saudargas, V.Stundys ir J.Dagys.

Politikai pasiūlė dvispalvę Georgijaus juostelę prilyginti draudžiamai sovietinei ar nacių simbolikai, nes ši puošmena esą tapo dabartinės Rusijos valdžios ir galios simboliu.

Galbūt toks dešiniųjų susirūpinimas nėra visiškai išgalvotas, bet jiems vis dėlto vertėtų pasimokyti istorijos. Mat bolševikai visokiais būdais siekė atsikratyti carinės Rusijos kariuomenės šlovės simbolio, kuris pradėtas naudoti dar XVIII amžiuje. Dabartinėje Rusijoje tokios juostelės atgijo tik prieš gerą dešimtmetį.

Šiek tiek neramu, kad įteisinusi tokį draudimą Lietuva gali sulaukti protesto notos ir iš Zambijos. Juk šios Vidurio-Pietų Afrikos valstybės vėliavoje aiškiai matyti Georgijaus juostelės motyvai.

Ką tektų daryti? Negi nutraukti su Zambija diplomatinius santykius, kad ji nedarytų neigiamos įtakos Lietuvos piliečiams?

Uždraudus dvi spalvas politikų apetitas turėtų dar labiau išaugti – jie gali imtis dar trijų didžiosios kaimynės vėliavoje esančių spalvų.

Štai tuomet gali tekti perdažyti net Lietuvos energetikos nepriklausomybės simboliu vadinamą laivą „Independence“, nes kai kam jo išorės vaizdas irgi primena Rusijos vėliavos spalvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.