Brangūs maisto produktai patraukė politikų dėmesį

Paaiškėjus, kad „darbiečių“

„Šioje istorijoje matome galimai asmeninę Darbo partijos ir su ja siejamų konkrečių asmenų bei įmonių naudą“, – sakė Eligijus Masiulis.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
„Šioje istorijoje matome galimai asmeninę Darbo partijos ir su ja siejamų konkrečių asmenų bei įmonių naudą“, – sakė Eligijus Masiulis.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 3:53 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 3:29 AM

Parlamentarai prašo įvertinti, ar Darbo partijos deleguoti ministrė Virginija Baltraitienė ir viceministras Vilius Martusevičius, kuris yra ir Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros valdybos pirmininkas, atsakingas už maisto produktų pirkimų priežiūrą, nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

„Kreipiamės į komisiją, nes šioje istorijoje matome galimai asmeninę Darbo partijos ir su ja siejamų konkrečių asmenų bei įmonių naudą“, – sakė liberalsąjūdiečių frakcijos vadovas Eligijus Masiulis. Pasak jo, ministerijos vadovai turi prisiimti asmeninę atsakomybę už visus pirkimus, kurių metu buvo išleista net 16 mln. eurų.

E.Masiulio teigimu, agentūros konkurse mėsos bei konservuotų daržovių pardavimo užsakymą laimėjusios bendrovės „Sanitex“ tiekėjas yra Kėdainių konservų fabrikas.

V.Baltraitienė ir V. Martusevičius šią savaitę teigė nieko nežinantys apie tai, kad Kėdainių konservų fabrikas dalyvauja maisto nepasiturintiesiems tiekime.

Tačiau V.Baltraitienė taip pat pripažino, kad dabartinė tvarka yra bloga – pasak jos, perkančioji organizacija – Rinkos reguliavimo agentūra – galėtų pareikalauti išsamios informacijos iš tiekėjų apie produkcijos gamintojus.

Liberalsąjūdiečių kreipimesi į VTEK sakoma, kad V. Martusevičius 2000 metais yra dirbęs koncerno „Vikonda“ įmonėje įmonėje „Krekenavos agrofirma“, nors oficialiai Žemės ūkio ministerijos interneto svetainėje pateikiamame gyvenimo aprašyme šis faktas neįrašytas.

Tai pat atkreipiamas dėmesys, kad būdamas agentūros valdybos pirmininku, jis buvo informuotas ir dalyvavo priimant sprendimą dėl produktų pirkimo sutarčių pasirašymo, tačiau agentūra į Viešųjų pirkimų tarnybą kreipėsi tiktai dėl sutikimo nutraukti kvietinių miltų pirkimo procedūras. Dėl kitų produktų pirkimo jis klausimų nekėlė, nors daugelis produktų, liberalsąjūdiečių tegimu, irgi pirkta už kur kas didesnę nei rinkos kainą.

Žemės ūkio ministerija dėl maisto pirkimo nepasiturintiesiems sausio 28-ąją kreipėsi į Generalinę prokuratūrą – norima išsiaiškinti, ar pirkimo procedūros buvo atliktos teisėtai, ar agentūros veiksmai nepažeidė įstatymų. Prokuratūros prašoma apginti viešąjį interesą, kreipiantis į teismą, kad pirkimo sutartys būtų nutrauktos, o dėl miltų pirkimo sutartis nebūtų sudaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.