L. Graužinienė užstoja V. Gapšį, bet klibina A. Butkevičių

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė po vizito Ukrainoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad grįžusi į Lietuvą rado Andriaus Kubiliaus raštą dėl galimos apkaltos Vytautui Gapšiui, bet, anot Seimo pirmininkės, sprendimas šioje situacijoje aiškus ir jokios apkaltos „darbiečiui“ negali būti.

L.Graužinienė įsitikinusi, kad apkaltos V.Gapšiui rengti nereikia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Graužinienė įsitikinusi, kad apkaltos V.Gapšiui rengti nereikia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 10:22 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:56 AM

Anot jos, Seimo statutas numato visą eigą, kaip viskas vyksta priėmus sprendimus teismuose, jei tai liečia Seimo narį. „Seimo statuto 227 straipsnyje apkaltos procesas apibrėžtas“, – sakė L.Graužinienė ir pridūrė, kad pagrindo Seimo nariui V.Gapšiui vykdyti apkaltos procedūrą nėra.

„Tuo metu, kai buvo padarytos veikos, jis nebuvo davęs priesaikos ir nebuvo tapęs Seimo nariu. Analogišką situaciją Seime jau turėjome su Roku Žilinsku, kuris buvo nuteistas pagal Baudžiamąjį kodeksą, bet jam nebuvo pritaikyta apkaltos procedūra Seime“, – sakė L.Gražinienė ir pridūrė, kad praktika Seime jau suformuota, o konservatoriai piktinasi be reikalo, o R.Žilinsko atvejį greitai pamiršo.

„Prieš garsiai šaukdami jie turėjo pasižiūrėti, kokią praktiką patys suformavo“, – sakė ji.

Tuo tarpu dėl Specialiųjų tyrimų tarybos (STT) tiriamo kurortinių zonų panaikinimo Vyriausybės nutarimu Seimo vadovė kelia premjero socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus klausimą, rašo naujienų agentūra BNS.

„Aš nenoriu kištis į STT tyrimą ir labai giliai komentuoti, nenoriu komentuoti teisinių klausimų, bet vien pasižiūrėjus į Vyriausybės nutarimo priėmimo eigą, datas, sutapimus, man kaip politikui tai kelia labai daug klausimų ir ne vien tik įžvelgčiau ministro klausimą“, – penktadienį spaudos konferencijoje Seime į klausimą, ar iš posto turėtų trauktis skandale linksniuojami ministrai, atsakė L.Graužinienė.

Perklausta kieno atsakomybės klausimą tuomet ji kelianti, L.Graužinienė atsakė: „Vyriausybei vadovauja ministras pirmininkas ir jis atsako už ministrų kabineto veiklą, o Vyriausybės posėdžiuose priimami Vyriausybės nutarimai vadovaujant ministrui pirmininkui“.

Į klausimą, ar dėl Vijūnėlės skandalo kyla grėsmė šiai Vyriausybei, Seimo pirmininkė atsakė: „Viskas priklausys, kiek giliai klausimai bus susiję su ministru pirmininku“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.