Neskubėkime nurašyti futbolininkų

Niekas neabejoja: į Seimą būtina išrinkti iškiliausius, darbščiausius, protingiausius tautos atstovus. Regis, prie tokių būtina priskirti ir ministrų pagalbininkus, ypač jei jie dirba Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Feb 5, 2016, 5:31 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:29 AM

Kodėl? Ogi todėl, kad, kaip skelbia ministerijos tinklalapis, „patarėjas padeda ministrui formuoti politines nuostatas, priimti ir įgyvendinti ministerijos veiklos prioritetinius tikslus, susijusius su valstybės investiciniais projektais, Europos Sąjungos parama švietimui ir mokslui bei švietimo ir mokslo informacinėmis sistemomis, teikia siūlymus teisės aktų projektams, analizuoja ministerijai pateiktą informaciją“.

Kas jis, tas reikšmingasis A.Pitrėnienės patarėjas? Ogi buvęs futbolininkas, Vilniaus futbolo vadovas, buvęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas ir generalinis direktorius, buvęs Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas R.Vaiginas.

Ištikimas Darbo partijos kareivis, norintis tapti generolu.

Buvęs kandidatas į Seimo narius, po kelių pratęsimų (pakartotinių rinkimų ir antrojo turo) pralaimėjęs rinkimus Biržų-Kupiškio apygardoje.

Be tai – jau praeitis. Mat dabar jis jau be penkių minučių 2016–2020 metų Seimo narys. Netikite? Vadinasi, neskaitote nepriklausomos Biržų žiniasklaidos, kuri oficialiai paskelbė, kad Metų biržiečio rinkimuose triumfavo minėtas švietimo ir mokslo ministrės patarėjas.

„R.Vaiginas pralenkė ne tik politikus, bet ir ypatingą biržiečių meilę pelniusius kunigus, gydytojus, sportininkus. „Už jį kalba konkretūs darbai, o ne pažadai“, – tikino balsuotojai.“

Perskaitęs tokias entuziastingas Biržų spaudos eilutes, matyt, niekas neišdrįs abejoti, kas verčiausias atstovauti šiam kraštui naujos kadencijos Seime. Negana to, tuo paneigiami pasenę mitai, kad visi buvę ar esami futbolininkai – niekam tikę, todėl į valdžią gali prasimušti tik buvę krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.