Turčių britą pamelžė valytoja iš Lietuvos

Vieną dieną valė galerijos grindis, o kitą jau tuštino prabangiausių Londono parduotuvių lentynas. Taip lietuvės gyvenimą pakeitė turtuolis britas. Tačiau poros santykiai neseniai baigėsi teisme: mylimoji britui kainavo prabangų namą.

Londono milijonierių sužavėjusi ir nemažą dalį jo turto atsiriekusi G.Černiauskaitė dabar dirba modeliu.
Londono milijonierių sužavėjusi ir nemažą dalį jo turto atsiriekusi G.Černiauskaitė dabar dirba modeliu.
Namą, dėl kurio užvirė kova teisme, britas ir lietuvė įsigijo Sobridžverte.
Namą, dėl kurio užvirė kova teisme, britas ir lietuvė įsigijo Sobridžverte.
G.Černiauskaitei jos mylimasis J.Hogginsas padovanojo ne tik prabangų automobilį, bet ir dideles sumas pinigų.
G.Černiauskaitei jos mylimasis J.Hogginsas padovanojo ne tik prabangų automobilį, bet ir dideles sumas pinigų.
Daugiau nuotraukų (4)

Jorūnė KAZLAUSKAITĖ, Vygandas TRAINYS („Lietuvos rytas“)

Feb 5, 2016, 5:16 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:29 AM

Kai santechnikos verslo magnatas Johnas Hogginsas ir lietuvė Greta Černiauskaitė 2004 metais susipažino, abiem tai buvo toli gražu ne geriausi gyvenimo etapai: lietuvė dirbo valytoja Nacionalinėje galerijoje Londone, o britas skyrėsi su pirmąja žmona.

15 metų vyresnis J.Hogginsas apipylė naują mylimąją pinigais, dovanojo prabangų automobilį, vežė atostogauti į įspūdingus kraštus.

Bet po devynerių metų draugystės pora nutarė skirtis, o dėl turtų teko aiškintis teisme: 47-erių G.Černiauskaitė pareiškė pretenzijas į jųdviejų namą Sobridžverte, o 62-erių J.Hogginsas tikino, kad apie šio būsto dalybas negali būti nė kalbos, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau Londono pirmosios instancijos teismas buvo palankus lietuvei: nutarė, kad 650 tūkst. svarų (854,5 tūkst. eurų) vertės namas buvo tik dar viena dosni verslininko dovana, tad ir priklauso G.Černiauskaitei.

Buvo dosnus mylimajai

Kalbėdamas teisme J.Hogginsas karštai įrodinėjo, kad lietuvė, kuri prieš tai jau buvo ištekėjusi du kartus, gviešėsi jo pinigų nuo pat draugystės pradžios.

G.Černiauskaitė esą reikalavo jai padovanoti ir namą, dėl kurio dabar užvirė ginčai, nuolat prašydavo nupirkti prekių iš prabangiosios Bondo gatvės parduotuvių.

Per devynerius draugystės metus verslininkas moteriai buvo dosnus: kaip skelbė dienraštis „The Daily Telegraph“, draugaudamas su G.Černiauskaite verslininkas jai padovanojo 160 tūkst. svarų (210 tūkst. eurų) kainuojantį „Bentley“ markės automobilį, maždaug už 100 tūkst. svarų (131 tūkst. eurų) pripirko drabužių ir papuošalų.

Turtuolis dėstė taip pat išleidęs 8 tūkst. svarų (10,5 tūkst. eurų) monogramomis išsiuvinėtai itališkai patalynei ir rankšluosčiams, kuriuos lietuvė atsisiųsdino iš Milano.

G.Černiauskaitė gaudavo pakankamai pinigų savoms išlaidoms.

Iš verslo imperijos J.Hogginsas kasmet sau išmokėdavo apie 150 tūkst. svarų (197,2 tūkst. eurų), o mylimajai, nors ji nieko nedirbo, per metus atseikėdavo iki 93 tūkst. svarų (122 tūkst. eurų).

Įspūdingos buvo ir poros kelionės: juodu atostogavo Aliaskoje, Kuboje, Tailande ir Mauricijuje.

G.Černiauskaitė ir J.Hogginsas mėgavosi nuosavais būstais Hartfordšyre, Ispanijoje, Floridoje (JAV).

Jie 2009-aisiais įsigijo ir namą Sobridžverte – nedideliame mieste netoli Londono, kur anksčiau savo būstą turėjo ir futbolo žvaigždė Davidas Beckhamas.

Tvirtino gavusi dovaną

Kai 2013-aisiais pora nutarė pasukti skirtingais keliais, būtent dėl namo Sobridžverte ir kilo į teismo salę nuvedęs kivirčas.

G.Černiauskaitė, kuri dabar yra modelis ir verslininkė, teigė turinti teisę į šį jųdviejų 650 tūkst. svarų (854,5 tūkst. eurų) vertės būstą.

Teisme moteris tvirtino, jog tai buvo J.Hogginso dovana, kurią jis žadėjo atiduoti jai „kad ir kas nutiktų“.

J.Hogginsas teisme tvirtino kitaip: 2009-aisiais pirkdamas šį namą pats sumokėjo užstatą ir išmokėjo visą paskolą.

Perrašė tik dėl paskolos?

Vyras tvirtino, jog namą G.Černiauskaitės vardu įregistravęs tik tam, kad būtų lengviau gauti būsto paskolą: jis pats tuo metu jau turėjo daug skolų.

Pora į šį namą niekada nebuvo persikėlusi. J.Hogginsas teigė, kad mylimoji atsisakė ten persikraustyti, nes name buvo per mažai vietos drabužiams laikyti.

G.Černiauskaitė tai neigė – esą tas namas nuo pat pradžių buvo tik vieta praleisti savaitgalius ir keltis ten jie niekada nesiruošė.

Teisme J.Hogginsas pasakojo, jog santykiai su lietuve ėmė blogėti jau nuo 2007-ųjų, bet jie liko kartu, nors ir nesusituokė, tik todėl, kad jauniausias turtuolio sūnus ją dievino.

Teisėja – lietuvės pusėje

Poros ginčą sprendęs Londono pirmosios instancijos teismas buvo palankus G.Černiauskaitei.

Nutarta, kad namas yra ir visada buvo lietuvės. Teisėja Anna McAllister šį būstą įvertino kaip dosnaus vyro dovaną.

Turtuolis vėliau esą įsikalė į galvą, kad mylimajai reikia tik jo pinigų.

„Nėra jokių abejonių, kad Johnas visus tuos metus buvo labai dosnus – išleido dideles sumas.

Iš visų įrodymų aišku, jog Johnas dabar labai pyksta ant Gretos ir yra įsitikinęs, kad moteris nuo pradžių siekė iš šių santykių finansiškai išpešti viską, kas tik įmanoma, – dėstė teisėja A.McAllister. – Kai kas galėtų apie Johną pasakyti: jis – impulsyvus vyras, kurio gyvenimas ne visada buvo lengvas.“

Teisėja taip pat pareiškė, jog nėra jokių abejonių, kad 2005–2011 metais G.Černiauskaitė mėgino pastoti nuo J.Hogginso.

„Aš priimu Gretos įrodymus ir ypač tai, kad Johnas buvo jai garantavęs: kad ir kas nutiktų, moteris gaus būstą.

Nors Greta nedirbo jo kompanijai, aš pripažįstu, jog ji padarė daug, kad palengvintų jam gyvenimą ir padėtų prižiūrėti vaikus.

Kad ir kokia yra devynerius metus trukusių santykių baigties priežastis, jie nebuvo nelaimingi, kaip dabar nori įrodyti Johnas. Iš parodymų aišku, jog Johnas buvo numatęs, kad namas turėtų teisiškai priklausyti Gretai“, – taip savo sprendimą paaiškino A.McAllister.

Teisėja taip pat pridūrė: „Johnas per tuos metus Gretai išleido dideles sumas.

Jei jis galėjo skirti 100 tūkst. svarų blizgučiams, nėra priežasties manyti, kad dar 100 tūkst. svarų, kurie buvo skirti užstatui, bei pinigai, skirti paskolai padengti, neturėtų atitekti jai.“

Pusseserė matė tik meilę

„Tikrai netiesa, kad Greta ištekėjo dėl pinigų – ji niekada nebuvo savanaudė.

Buvo įsiplieskę jausmai, ir stiprūs. Ji labai mylėjo savo Johną, rūpinosi juo ir jo vaikais iš ankstesnės santuokos“, – vakar „Lietuvos rytui“ pasakojo G.Černiauskaitės pusseserė Kristina Žukienė, gyvenanti Kaune.

Daugiau nei prieš dešimtmetį išvykusi į Angliją G.Černiauskaitė nepamiršo artimųjų – apsilankiusi Lietuvoje susitikdavo su K.Žukiene ir kitais giminaičiais.

Kaunietė savo sutuoktiniui milijonieriui J.Hogginsui negailėjo šiltų žodžių – pasakodavo, koks jis draugiškas, dosnus ir galantiškas.

Pora turėjo daug bendrų pomėgių, mėgo kartu keliauti.

Pradėjęs gyventi su G.Černiauskaite britų turtuolis į prabangius poros namus savaitgaliais atsiveždavo du savo nepilnamečius vaikus iš ankstesnės santuokos. Jie čia praleisdavo savaitgalius.

„Ypač stipriai Greta mylėjo Johno jauniausią vaiką – atstodavo jam tikrą motiną.

Kai mudvi bendraudavome per skaipą, jaunėlis pribėgdavo prie Gretos, apsikabindavo“, – prisimena K.Žukienė.

Kai mylimasis dirbdavo, G.Černiauskaitė tvarkydavo kambarius, ruošdavo jam valgį ir laukdavo sugrįžtančio – buvo pavyzdinga, ištikima šeimos moteris.

K.Žukienės tvirtinimu, jei pusseserė būtų norėjusi tik pasipelnyti, nebūtų gyvenusi su vyru 9 metus.

„Ji būtų nutraukusi ryšius gerokai anksčiau, jei nebūtų užsimezgę šilti jausmai.

Greta visą laiką buvo atsidavusi šeimai – tol, kol santykiai su Johnu neatšalo“, – pusseserė atmetė kaltinimus, kad G.Černiauskaitė iš anksto buvo sumaniusi praturtėti, o paskui išsiskirti.

Jautriai į skyrybas sureagavusią moterį palaikė Lietuvoje likę giminaičiai.

„Nebuvo jokių piktų apkalbų ir pasmerkimo.

Mūsų giminė visuomet taip elgiasi – džiaugiasi, kai artimiesiems sekasi, ir liūdi, kai ištinka bėdos“, – kalbėjo K.Žukienė.

Kaunietės žiniomis, Anglijoje įsitvirtinusi G.Černiauskaitė, kuri dabar gavo dar ir prabangų namą, kol kas neketina grįžti gyventi į gimtinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.