L. Bielinis „Verčia iš koto tą, kuris kažką daro ne taip“

Regis, sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės dienos ministerijoje suskaičiuotos. Po atostogų grįžęs premjeras Algirdas Butkevičius šiandien pareiškė, jog tenkins ministrės atsistatydinimo pareiškimą, mat Vyriausybei taiko labai aukštus standartus.

L. Bielinis: „Verčia iš koto tą, kuris kažką daro ne taip“.<br>Lrytas fotografų archyv. nuotr.
L. Bielinis: „Verčia iš koto tą, kuris kažką daro ne taip“.<br>Lrytas fotografų archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė, Lietuvos ryto televizija

2016-02-09 17:55, atnaujinta 2017-06-08 16:24

Nors viešoje erdvėje iš karto pradėta spėlioti, kokios gi tikrosios sveikatos apsaugos ministrės atstatydinimo priežastys, išvesta visokių teorijų, socialdemokratų partijos Skaidrumo grupės vadovas Julius Sabatauskas „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ dar kartą pabrėžė, jog partija tokį sprendimą padarė dėl R. Šalaševičiūtės leptelėjimo apie perduotą kyšį, mat „žmogus, atsakingas už tą sistemą, turi būti kaip pavyzdys, kad tokių dalykų negali būti. Ministrės pasakymas buvo neadekvatus“.

Susidaro įspūdis, kad R. Šalaševičiūtė apskritai neturi paramos socialdemokratų partijoje, tačiau pasak J. Sabatausko, tai netiesa.

„Manau, kad įspūdis klaidingas. Ji tebelieka Seimo nare, turi vienmandatę apygardą, kurioje kandidatuos. Tai reiškia partijos pasitikėjimą“, – kalbėjo socialdemokratas.

Pasak Seimo Antikorupcijos komisijos narės Agnės Bilotaitės, labai gaila, kad vienoje iš korumpuočiausių sričių, sveikatos sistemoje, niekaip nepavyksta parinkti tinkamo vadovo, kuris sugebėtų revoliucionuoti sveikatos apsaugos sistemą ir išvesti ją iš korupcijos liūno.

„Sritis labai jautri, daug interesų grupių, jos kovoja, dažnai įveliami ir patys ministrai. Nerandam žmonių, kurie būtų principingi, savarankiški, įgyvendintų savo viziją ir nebūtų valdomi. Šių sprendimų Lietuvai reikia, finansavimą turime, bet patys pinigai yra neefektyviai ir neskaidriai panaudojami, niekas nedrįsta padaryti normalios reformos“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Nors pati R. Šalaševičiūtė prieš kelias dienas užsiminė, kad jos pakeitimui partija galimai ruošėsi, neįvardino konkrečių asmenų. Viešoje erdvėje, kaip būsimų kandidatų į sveikatos ministro postą, linksniuojamos Seimo nario Juro Poželos ir buvusio švietimo ministro Dainiaus Pavalkio pavardės. Visgi, J. Sabatauskas tokių žinių patvirtinti negalėjo.

„Nežinau. Tikrai negaliu atsakyti. Turėtų ateiti toks žmogus, kuriam nereiktų pusės metų, kad susipažintų su sistema, mokytis, kad galėtų iš karto dirbt. Čia nėra laiko mėnesiui ar dviem susipažinti. Žmogus, turintis tam tikrą patyrimą“, – apie būsimo ministro kompetenciją kalbėjo J. Sabatauskas.

Sveikatos apsaugos sistema stebina itin dažnai besikeičiančiais ministrais, kurie poste išbūna vidutiniškai kiek mažiau nei du metus. Anot politologo Lauro Bielinio, tokią rotaciją reiktų ne peikti, o kaip tik sveikinti.

„Yra ydinga manyti, kad jei dažnai keičiasi ministrai, tai jau yra problema. Jei taip tvirtinsim, bus intencija – gal slėpkitės, nedarykit. Tegul keičiasi nors 20 kartų, nes taip turi būti vykdoma. Netinka – kitas. Tai yra normalu. Tarybiniais laikais buvo, kad skaičiukais užslepiam, popierizmas sureguliuotas ir viskas gerai, o iš tikrųjų ten jau supuvo. Opozicija veikia teisingai, tuoj pat verčia iš koto tą, kuris kažką daro ne taip“, – teigė L. Bielinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.