L.Graužinienė pasakė, kodėl Seimas nepriims socialinio modelio

Seimo Pirmininkė Loreta

L.Graužinienė pasakė, kodėl Seimas nepriims socialinio modelio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Graužinienė pasakė, kodėl Seimas nepriims socialinio modelio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 9:18 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 3:35 PM

„Aš Premjero tikrai negąsdinu, bet jūs paklausėte ir aš atsakiau, jau ne vieną kartą esu kalbėjusi viešai, kad aš stebiu procesą, kaip vyksta svarstymas Socialinių reikalų ir darbo komitete, kuriam vadovauja socialdemokratų deleguota pirmininkė gerbiama Kristina Miškinienė, kuriame taip pat aktyviai dirba ir socialdemokratų vicepirmininkas gerbiamas Algirdas Sysas. Aš kalbuosi su Seimo nariais, kurie dirba tame komitete, mano patarėja kiekvieną komiteto posėdį stebi situaciją, pateikia man, kam yra pritarta, kur keičiasi pozicijos. Ir aš tiesiog matau, kad socialinis modelis stringa komitete, žodis „stringa“ netinka, tiesiog darbine tvarka lėtai svarstomas komitete“, – interviu „Žinių radijui“ sakė Seimo vadovė.

L.Graužinienė pasveikino tokį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto darbą, kas esą rodo, jog socialinis modelis nagrinėjamas labai atsakingai.

„Kiek suprantu, diskusinių klausimų yra labai daug. Tai nereikia galvoti ir Premjerui, ir Vyriausybei, kad jų atnešti projektai bus iš karto 100 proc. priimami taip, kaip nori Vyriausybė. Parlamente balsavimas dėl įstatymų vyksta ir komitetuose, ir plenarinių posėdžių salėje, todėl sprendimus, kaip balsuoti dėl vienos ar kitos pataisos, priiminėja ne Ministras Pirmininkas (ji gali dalyvauti tik kaip Seimo narys), ne partijų pirmininkai, bet kiekvienas Seimo narys turėdamas laisvą mandatą. O šie klausimai, susiję su socialiniu modeliu, yra svarbūs verslui, bet taip pat labai svarbūs ir dirbančiam žmogui. Todėl mes svarstome jį atsakingai. Nereikia pykti, reikia tiesiog kartu dirbti“, – teigė Seimo Pirmininkė.

Seimo Pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė šią savaitę anksčiau buvo pareiškusi, kad asmeniškai nematanti galimybės Seimo pavasario sesijoje priimti šiuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitete svarstomą socialinį modelį. Parlamento vadovė sako neskubinsianti socialinio modelio priėmimo Seime.

„Aš palaikau komiteto poziciją, tikrai jo neskubinsiu. Jeigu jie baigs darbą laiku, Seimas svarstymo stadijoje diskutuos, bet nematau galimybės greitai priimti šį visą paketą“, – sakė L.Graužinienė.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Anksčiau Premjeras Algirdas Butkevičius yra minėjęs, kad su socialiniu modeliu susijusius teisės aktus Seimas turėtų priimti kovą arba balandį.

Tuo tarpu iš opozicijos pusės pasigirdo skeptiškų nuomonių dėl galimybės iki rudens priimti visą socialinį modelį ir siūlymų koncentruotis į atskiras jo sritis, pavyzdžiui, pensijų indeksavimo klausimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.