Premjeras susirgo: atšaukta planuota kelionė į Indiją

Skandalų purtomos Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius nusprendė atšaukti planuotą vizitą į Indiją. Premjeras ir jį lydinti delegacija į šią šalį turėjo išvykti ketvirtadienį.

Premjeras susirgo: atšaukta planuota kelionė į Indiją.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras susirgo: atšaukta planuota kelionė į Indiją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, lrytas.lt inf.

Feb 10, 2016, 11:38 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:58 PM

Tačiau Vyriausybės vadovo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė portalui pareiškė, kad kelionė atšaukiama dėl A.Butkevičiaus ligos. „Antradienį premjeras pasijuto blogai, jam pakilo temperatūra. A.Butkevičius išsikvietė gydytoją, kuris įtaria prasidėjus kvėpavimo takų infekciją. Medikai patarė niekur nevykti ir geriau likti namuose“, – sakė premjero atstovė.

„Tikėjausi, kad trečiadienį jausiuosi geriau ir galėsiu vykti suplanuoto vizito, tačiau kol kas sveikatos būklė nepagerėjo, tad tenka klausyti gydytojo rekomendacijų“, – pranešime sakė A.Butkevičius, kuris gydysis namuose. 

Anot patarėjos, Vyriausybės vadovas dar tikėjosi, kad trečiadienį jo savijauta galbūt pagerės ir suplanuoto vizito neteks atšaukti. „Bet savijauta negerėja ir premjeras nusprendė laikytis gydytojo rekomendacijų ir niekur nevykti. Žinoma, ir politinė įtampa bei stresas prisideda prie tokios jo sveikatos būklės“, – sakė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Savaitės vizitas turėjo prasidėti ketvirtadienį. 

Laikinasis nedarbingumas premjerui galioja iki sekmadienio. Ketvirtadienį ir penktadienį jį pavaduos ūkio ministras Evaldas Gustas, šeštadienį – Rimantas Šadžius, rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirašytame dekrete. 

Premjeras kartu su kitų Europos šalių vyriausybių vadovais Mumbajuje turėjo dalyvauti Indijos ir Europos šalių ekonomikos forume „Make in India“, susitikti su Indijos ir Bangladešo vyriausybių vadovais, ministrais. Tai turėjo būti pirmas Lietuvos bei Indijos premjerų dvišalis susitikimas nuo 1995 metų, su Bangladešo premjere – pirmas istorijoje. Vizito metu planuota atidaryti garbės konsulatą Vakarų Bengalijoje ir Kalkutoje. 

Be to, planuotas Lietuvos istorijos knygos bengalų kalba, lietuvių ir sanskrito kalbų žodynėlio pristatymas, buvo numatyta Delyje ir Dakoje kartu su šių šalių vyriausybių, akademinės ir verslo visuomenės atstovais paminėti Lietuvos nepriklausomybės dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.