Siūloma mažinti Trišalės tarybos narių skaičių

Trišalės tarybos narių skaičių siūloma mažinti nuo 21 iki 15-kos. Joje dirbtų po 5 darbdavių,

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas priėmė socialdemokrato Algirdo Syso pataisas.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas priėmė socialdemokrato Algirdo Syso pataisas.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 11:35 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 11:05 AM

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, ketvirtadienį svarstydamas naujos redakcijos Darbo kodeksą, priėmė socialdemokrato Algirdo Syso pataisas. Dėl jų dar balsuos Seimas.

Deleguoti į Trišalę tarybą savo atstovus siūloma profesinėms sąjungoms, kurios jungia 0,5 proc. ar daugiau visų Lietuvos dirbančiųjų, o darbdavių organizacijoms, – kurios bus įdarbinusios 3 proc. ir daugiau dirbančiųjų. Iki šiol tokio reikalavimo nebuvo.

Be to, organizacijos neturi būi skolingos šalies biudžetui, „Sodrai“ ar kitoms valstybės įstaigoms. Ar jos atitinka reikalavimus, spręs Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Komitetas taip pat nutarė, kad Vyriausybė į tarybą turėtų deleguoti tik ministrus ar viceministrus, o ne žemesnio rango pareigūnus, kaip yra dabar.

„Jeigu norime kelti šios organizacijos autoritetą ir jos sugaištas laikas nenueitų veltui... O tai dalyvauja žemesnio lygio pareigūnai ir nepriima jokių sprendimų. Pats dalyvavau posėdžiuose, kur dalyvaudavo ir premjerai, ir ministrai – rasdavo laiko“, – teigė A.Sysas.

Pasak konservatoriaus Rimanto Jono Dagio, aukštesnio lygio vadovai Trišalėje taryboje reikalingi, nes joje svarstomi „politinio lygmens klausimai“.

Be Trišalės tarybos išvados Vyriausybė negali priimti sprendimo dėl minimalios mėnesio algos keitimo. Kitais socialinės apsaugos ir darbo rinklos klausimais jos balsas yra patariamasis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.