Seimopirmininkei įteikti 48 parašai dėl neeilinės sesijos

Neeilinę Seimo sesiją siūloma surengti nuo vasario 17 iki 25 d.

Loretai Graužinienei įteikti 48 Seimo narių, siūlančių sušaukti neeilinę sesiją, parašai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Loretai Graužinienei įteikti 48 Seimo narių, siūlančių sušaukti neeilinę sesiją, parašai.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:12 AM

„48 parašai – tai daugiau negu minimalus reikalavimas, norint sukviesti neeilinę sesiją“, – žurnalistams sakė Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Pasak jo, pagrindiniai sesijos klausimai yra susiję su „dabartinės valdžios įvairiomis korupcinėmis istorijomis“. „Vienas iš pagrindinių akcentų, kuris paskatino sukviesti neeilinę sesiją, buvo Darbo partijos byla“, – sakė A. Kubilius.

Opozicija siūlo neeilinėje sesijoje pradėti apkaltos procedūrą „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui.

„Tam reikės kreiptis į Konstitucinį Teismą. Siūlome spręsti keletą įstatymo spragų, kurias šita byla atskleidė“, – sakė A. Kubilius.

Jis siūlys priimti Politinių partijų įstatymo pataisas, užkertančias kelią partijų reorganizavimuisi tais atvejais, kai partija kaip juridinis asmuo yra įtariama padariusi korupcinį nusikaltimą ir yra pradėtas teisminis procesas.

Opozicija taip pat siūlys priimti Baudžiamojo kodekso pataisas ir aiškiai įtvirtinti atsakomybę už nusikaltimus prieš demokratinę politinę sistemą, pavyzdžiui, bandymą šią sistemą ardyti finansuojant rinkimų kampanijas iš nelegalių šaltinių.

Kaip teigia Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius, ypač didelį susirūpinimą kelia socialdemokratų Vyriausybės galimybės toliau dirbti, kai pastaruoju metu vienas po kito pasipylė galimi korupciniai skandalai, susiję tiek su pavieniais ministrais ar viceministrais, tiek su įtakingais socialdemokratais.

„Į Seimo posėdžius ketiname kviesti tiek Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, atsakingą už visos Vyriausybės veiklą, tiek atskirus ministrus, kurių veikla kelia abejonių, ar nėra susijusi su korupcinėmis schemomis. Tikimės aiškių atsakymų, kurie įtikintų tiek Seimo narius, tiek ir visuomenę“, – pažymėjo A. Kubilius.

Į neeilinės sesijos darbotvarkę bus įtraukti įstatymų projektai, kuriuos TS-LKD frakcija siūlo siekdama mažinti alkoholizmą Lietuvoje.

Neeilinę Seimo sesiją siūloma surengti nuo vasario 17 iki 25 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?