„Tvarkiečiai“ pas save vilioja nusivylusią L. Graužinienę?

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas pripažįsta, kad Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei yra atviros jo vadovaujamos partijos durys, bet kalbas apie šios politikės atėjimą vadino ūkanomis.

R.Paksas partijoje norėtų priglausti su jo buvusiu bendražygiu V.Mazuroniu nesutariančią L.Graužinienę.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Paksas partijoje norėtų priglausti su jo buvusiu bendražygiu V.Mazuroniu nesutariančią L.Graužinienę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2016, 11:08 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:44 AM

Anot R.Pakso, jei su Valentinu Mazuroniu nesutarianti L.Graužinienė nuspręstų trauktis iš Darbo partijos, „tvarkiečiai“ svarstytų galimybę ją priimti į savo gretas: „Bet tai yra labiau debesys, ūkana, o ne faktiniai dalykai.“

Politikas taip pat pareiškė, kad dabartinei Seimo pirmininkei pirmoji vieta partijos kandidatų į Seimą sąraše nenumatyta. „Aš turiu pirmą numerį, bet tai ne L.Graužinienė“, – portalui pareiškė R.Paksas, neatskleidęs, kas taps jo vadovaujamos partijos kandidatų sąrašo vedlys.

Pats R.Paksas kandidatuoti į Seimą negali. Anksčiau buvo minėta, kad partijos kandidatų sąrašo vedliu gali tapti neseniai jos gretas papildęs Seimo narys Povilas Gylys, į Seimą patekęs su Drąsos kelio partija.

R.Paksas taip pat tikino, kad apie L.Graužinienės viliojimą į partiją pasiskelbęs Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos seniūnas Petras Gražulis esą neturėjo tokių įgaliojimų. „Matyt, šiandien politikoje tokia situacija, kai vyrai kalba daugiau, nei turguje susirinkusios moterys“, – pasišaipė jis. P.Gražulis žiniasklaidai patvirtino, kad su L.Graužiniene jau kurį laiką vyko pokalbiai apie jos perėjimą pas „tvarkiečius“.

„Derybų nebuvo, tik pokalbiai. Žinoma, R.Paksas apie tai žinojo ir vertino palankiai. Juolab kad mus išdavęs V.Mazuronis dėl savo bjauraus charakterio nesutaria ir su Seimo pirmininke, todėl toks apsikeitimas gal būtų visai įdomus“, – intrigavo frakcijos seniūnas.

Paskutinį kartą apie tokį siūlymą Seimo pirmininkei P.Gražulis priminė praėjusį ketvirtadienį, išgirdęs apie L.Graužinienės nesutarimus su Darbo partija ir jos lyderio užuominas, kad gali tekti su ja atsisveikinti. „Paskambinau jai ir pasakiau, kad jeigu ją „darbiečiai“ spaudžia, priglausime mes“, – portalui sakė parlamentaras.

Darbo partijos vadovybės nesutarimai su L.Graužiniene šiomis dienomis pasiekė kritinę ribą. Seimo pirmininkei priekaištaujama dėl pasisakymų, kurie prieštarauja partijos pozicijai, taip pat – dėl pokyčių jos komandoje, iš kurios buvo atleisti daugiausia su partija susiję darbuotojai.

Penktadienį Seimo pirmininkė buvo iškviesta pokalbio į V.Mazuronio kabinetą, tačiau po šio susitikimo buvo pranešta apie esą rastą sutarimą. „Pokalbio metu neišgirdau iš Seimo pirmininkės jokių užuominų, kad ji ruoštųsi kažkur išeiti iš Darbo partijos“, – sakė V.Mazuronis.

Tuo tarpu L.Graužinienė kalbėjo aptakiai. Ji pripažino, kad kai kur požiūriai nesutampa, bet tai esą netrukdo bendram darbui. Tuo tarpu kalbų apie pasitraukimą ji vengė komentuoti. „Aš nesakiau, kad šiandien išeinu. Kada aš sakiau?“ – klausimu į klausimą, ar gali palikti Darbo partiją, atsakė ištikima Viktoro Uspaskicho bendražygė, kuri, jam pasitraukus iš partijos, irgi ėmė itin miglotai kalbėti apie tolimesnę savo politinę ateit ir nevengė užuominų  apie visišką pasitraukimą iš didžiosios politikos.

Neoficialiomis žiniomis, pokalbiai su L.Graužiniene dėl perėjimo pas „tvarkiečius“ prasidėjo dar pernai, kai Seimo pirmininkė ėmė graužtis negavusi išsvajoto Lietuvos atstovo Europos audito rūmuose posto.

Priešingai nei dauguma kitų Seimo Darbo partijos frakcijos narių, Seimo pirmininkė pernai balsavo už Konstitucijos pataisas, kurios turėjo atverti R.Paksui kelią dalyvauti rinkimuose.

Darbo partijos atstovai svarsto, kad jei L.Graužinienė nuspręstų palikti partiją, turėtų netekti ir Seimo pirmininkės posto. Bet „tvarkiečiai“ užsimena, kad tada keltų klausimą dėl vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio galimybių likti jiems pagal koalicijos sutartį priklausančiame poste, jeigu jis nuspręstų į Seimo rinkimus eiti su socialdemokratais.

L.Graužinienė svarstymų apie galimą jos atstatydinimą iš posto nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.