Zarasų dvyliktokai šventė taip, kad nuo vaizdų net supykina

Gerai pasilinksminę ir šimtadienį atšventę Zarasų gimnazistai užtraukė gėdą pedagoginei bendruomenei. Praėjusį penktadienį Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos abiturientai paminėjo šimtadienį.

Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Tokį vaizdą po dvyliktokų šventės pamatė A.Krumcholcienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-02-15 11:33, atnaujinta 2017-06-08 01:31

Dvyliktokai antrą šventės dalį, kurioje nedalyvauja pedagogai ir tėvai, surengė vienoje iš Zarasų sodybų. Kito ryto nuotraukos iš sodybos apskriejo visą socialinių tinklų erdvę – klozetas, užkimštas maistu ir rakandais, stalai, nukrauti šiukšlėmis ir maisto liekanomis.

„Čia buvo Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos abiturientai – Zarasų ateitis! Kas užsiimat nuoma ir norit matyti tokių vaizdų, pasižymėkit – Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija“, – nuotraukas paskelbę socialiniame tinkle „Facebook“ perspėjo verslininkai. Internautai pasišlykštėjo tokiais vaizdais ir pareiškė nuomonę apie nevaldomai švenčiantį ir siautėjantį jaunimą. 

„Na, mūsų sodyba sužibėjo visoje Lietuvoje. Visi apie tai kalba“, – sakė Salako svečių namų, kur ir siautė dvyliktokai, savininkė Audronė Krumcholcienė.

Tačiau ji pabrėžė, kad tai visuomenei puikiai žinoma problema. A.Krumcholcienė jaunimo girtavimą palygino su kyšiais medikams. Visi žino, kam ir  kiek duoti, tačiau garsiai ir viešai apie tai nekalba.

„Tai tas pats su švenčiančiu jaunimu – visi žino, kad vartoja alkoholį, siautėja. Kai išvydau, ką jie padarė, pirma mintis: užmušiu. Bet susitvardžiau, su dukra nufotografavome klozetą, kuris buvo užkištas maistu. Aš nesuprantu, kaip dvyliktokai nesupranta, kad su tualetiniu popieriumi reikia užpakalį valyti, o ne sugrūsti visus rulonėlius į klozetą“, – sakė A.Krumcholcienė.

Ją nustebino ir tėvai, kurie stebėjosi, kad sodybos šeimininkė nebuvo kartu su jų vaikais. Moteris pabrėžė, kad  jie jau suaugę žmonės – sudaryta patalpų nuomos sutartis, todėl savininkė neprivalėjo būti kartu. Pasipiktinusiems tėvams ji atsakė, kad stebisi, jog šventėje nebuvo būtent jų.

„Visi auginame vaikus ir žinome, kad viskas priklauso nuo tėvų ir nuo jų auklėjimo. Tačiau tėvų nebuvo, jie vieni puotavo. Viena motina pareiškė, kad tėvai nėra atsakingi. Man atrodo, mes visi atsakingi“, – sakė A.Krumcholcienė.

Verslininkė pabrėžė, kad per 15 metų tai pirmas atvejis, kai nusiaubiama sodyba. A.Krumcholcienė tvirtino, jog visada pasitiki gyventojais – jie palieka raktus ar pinigus stalčiuje, ir niekada nekyla problemų.

Gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius portalui lrytas.lt sakė, kad dėl incidento kalbėsis su abiturientais. Šiuo metu jiems atostogos, o į mokslus dvyliktokai grįš trečiadienį.

„Būtinai pasikalbėsime su dvyliktokais, kurie dalyvavo sodyboje. Kiek žinau, nei auklėtojos, nei kitų pedagogų nebuvo kartu. Dvyliktokai laisvu metu suorganizavo šventę... Na, ką galiu pasakyti – gimnazijos vardas nuskambėjo labai blogame kontekste“, – piktinosi direktorius R.Bikulčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?