Iš frakcijos vėl vejamas spyriojasi

Gruodžio pabaigoje į Seimo „tvarkiečių“ frakciją sugrįžusiam Remigijui Ačui vėl rodomos durys. Partijos prezidiumas nurodė pašalinti politiką iš frakcijos, bet tai padaryti nebus paprasta, rašo „Lietuvos rytas“.

Seimo narys R.Ačas nemano kenkiantis „tvarkiečiams“.
Seimo narys R.Ačas nemano kenkiantis „tvarkiečiams“.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Feb 17, 2016, 5:46 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:55 PM

R.Ačas savo noru iš frakcijos neketina pasitraukti, o Seimo statute nėra numatyta tvarkos, kaip būtų galima jį pašalinti.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad rekomendaciją pašalinti R.Ačą iš frakcijos prezidiumas priėmė dėl to, kad jis Raseiniuose veikia prieš partiją. Iš jos politikas 2013 metais buvo išmestas, kai ėmė aštriai kritikuoti „tvarkiečių“ planus jungtis su Darbo partija.

Tuomet R.Ačas pareiškė, kad „tvarkiečių“ vedlys Rolandas Paksas priėjo liepto galą.

Gruodį prie frakcijos vėl prisijungęs buvęs Raseinių meras į partiją negrįžo, todėl mano, kad prezidiumo priimtas sprendimas jam negalioja.

„Partijos Raseinių skyrius pyksta, kad jų atstovai buvo išmesti iš valdančiosios koalicijos.

Bet tai padarė ne R.Ačas, o socialdemokratai“, – „Lietuvos rytui“ sakė parlamentaras.

Raseinių savivaldybės taryboje valdančiąją koaliciją sudaro socialdemokratų, konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir visuomeninio rinkimų komiteto „Rasai“ atstovai. Pastarajam vadovauja pats R.Ačas.

Nors mero postas Raseiniuose priklauso „darbiečiams“, jie su „tvarkiečiais“ dabar yra opozicijoje.

„R.Paksas man iškėlė sąlygą, kad „tvarkiečiai“ Raseiniuose turi grįžti į valdžią. Bet aš nesu partijos narys ir man tokie įpareigojimai negalioja. Be to, ne aš „tvarkiečius“ išmečiau iš koalicijos.

Aš ir į frakciją atėjau su sąlyga, kad nei viena, nei kita pusė nekels jokių reikalavimų“, – aiškino politikas. Todėl R.Ačas neketina išeiti iš frakcijos.

„Aš į Seimą buvau išrinktas pagal „Tvarkos ir teisingumo“ partijos sąrašą, todėl elgiausi sąžiningai ir, kai pakvietė, sugrįžau. Tai supratau kaip pripažinimą, kad anksčiau su manimi buvo pasielgta neteisingai. Todėl liksiu frakcijoje iki kadencijos pabaigos ir jai atidirbsiu“, – kalbėjo Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.