L.Linkevičius: „Sprogimas Ankaroje – teroro aktas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė neabejojantis, kad sprogimas Ankaroje, per kurį žuvo 28 žmonės, yra teroro aktas.

L.Linkevičius teigė manantis, kad Sirijoje taikos pasiekti bus nelengva.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Linkevičius teigė manantis, kad Sirijoje taikos pasiekti bus nelengva.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 7:18 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:17 PM

Apie ataką Ankaroje ministras kalbėjo: „Akivaizdu, kad tai teroro aktas, susijęs su daugeliu dalykų, tokių kaip Turkijos aktyvus įsitraukimas į veiksmus prieš kurdų grupuotę, kuri panašiais veiksmais pasižymėdavo. Tai tik dar labiau didins įtampą regione“.

Anot L.Linkevičiaus, reikia sunerimti dėl to, kas vyksta Alepe, ir to, ką daro sukilėlių kariuomenė, remiama Rusijos. „Jei žlugtų Alepas kaip vienas didžiausių Sirijos miestų ir opozicijos atramos taškų, tai tarsi lakmuso popierėlis. Aukščiausio lygio susitikimai neduoda jokių rezultatų. Rusija naudoja pabėgėlius kaip savotišką ginklą aštrinti situacijai.“

Paklaustas, ar tiki, kad pavyks ugnį Sirijoje nutraukti, pašnekovas sakė: „Mažai matau prielaidų, kad kas nors šį susitarimą dėl paliaubų vykdys.“

Į klausimą, ką laikytų didžiausia Lietuvos klaida užsienio politikoje, L.Linkevičius sakė: „Neišgirdau iš auditorijos, su kuria apie tai diskutavau, apie esmines klaidas, reikia ieškoti būdų, kaip gerinti santykius su kaimynais. Dramatiškų klaidų, dėl kurių įvyko kažkas katastrofiško, tikrai nežinau, bet kas nedirba, tas neklysta“, – kalbėjo L.Linkevičius.

Laidoje L.Linkevičius užsiminė ir apie santykius su Baltarusija, sankcijų šiai šaliai atšaukimą bei Astravo atominės jėgainės statybas: „Nelabai įsivaizduoju, kad baltarusiai savo šalyje statytų bombą, tam , kad mus nubaustų, bet juk taip nubaustų ir save“, – kalbėjo ministras ir pridūrė, kad tikimasi konstruktyvaus dialogo su Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.