Neringa Venckienė prašo pinigų JAV dar neprasidėjusiam teismui

Beveik prieš  trejus metus iš Lietuvos pabėgusi ir dabar JAV senukus prižiūrinti Neringa Venckienė seka savo priešės Laimutės Stankūnaitės pėdomis ir prašo lietuvių finansinės pagalbos.

JAV senukus prižiūrinti N.Venckienė prašo, kad šalininkai jai paaukotų pinigų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
JAV senukus prižiūrinti N.Venckienė prašo, kad šalininkai jai paaukotų pinigų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 10:32 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:38 PM

„Šiuo metu man reikalinga Jūsų, mane palaikančių, parama“, – viešame laiške rašo N.Venckienė.

Jos kreipimąsi ketvirtadienio rytą išspausdino vienas portalas, kurį administruoja N.Venckienės įkurtos partijos „Drąsos kelias“ narys.

Daugybe nusikaltimų įtariama buvusi teisėja ir iš Seimo už pravaikštas išmesta buvusi parlamentarė teigia, kad pinigai jai reikalingi netrukus JAV prasidėsiančiam teismui, kuris nagrinės Lietuvos ekstradicijos prašymą išduoti bėglę valstybei, kurioje ji su suburta gauja šmeižė, įžeidinėjo, persekiojo žmones bei svajojo apie perversmą valstybėje.

Pasak N.Venckienės, užsienio teisme bus nagrinėjama ne tik jos byla, bet ir pedofilijos, kuri Lietuvoje esą nėra ištirta, nors pedofilija kaltintą Andrių Ūsą yra visiškai išteisinę net du teismai.

„Taip pat persikels ir visa neištirta tragiška pedofilijos byla. Su neatliktais būtinais ikiteisminio tyrimo veiksmais, su Seimo išvadomis apie aplaidų pedofilijos bylos tyrimą prokuratūroje, su tragiškomis mirtimis, su mano brolio dukrelės, pripažintos nukentėjusiąja pedofilijos byloje, grobimu 2012 m. gegužės 17 d., nepradėjus nagrinėti pedofilijos bylos, su mano tėvų, giminaičių, kaimynų, pažįstamų ir kitų žmonių, kurie buvo neabejingi vaiko ir jo tėvo skausmui ir pagalbos šauksmui, persekiojimu, gąsdinimu ir vertimu nusikaltėliais“, – rašo N.Venckienė.

Savo laiške ji meluoja teigdama, kad L.Stankūnaitės dukra iš jos namų buvo išvaduota net nepradėjus nagrinėti pedofilijos bylos, nors tuo metu A.Ūso byla Vilniaus miesto apylinkės teisme jau buvo pradėta nagrinėti iš esmės.

„Papasakosiu apie matytą baisumą ir šlykštumą „vykdant teismo sprendimą“ perduoti vaiką „be prievartos“ ir reikalausiu iš Lietuvos valstybės vaizdo įrašo dėl smurto ir klaikaus teroro. Paviešinsiu, kaip dabartiniuose teismų procesuose Lietuvoje mergaitę apklausų metu už rankos laiko Černiauskas, išnešęs ją kojomis į priekį iš gimtų namų, apie vaiko nežinojimą, kurioje klasėje jis mokosi, ir atsakymus už jį teismui duodančiu Stankūnaitės gynėju“, – grasina N.Venckienė.

Kaip ir daugelis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną garbinančių „violetinių“ veikėjų“, kritikos Lietuvai savo laiške pažeria ir N.Venckienė.

„Stengsiuosi parodyti, kas padaryta iš Lietuvos per Nepriklausomybės laikotarpį: visiškai supuvusi teisėsauga, korupcija, iškrypėlių gynimas, aukų persekiojimas“, – rašo ji ir teigia, kad JAV teisme kalbės ir apie savo dviem žmogžudystėmis įtariamą brolį Drąsių Kedį bei pacituos jo žodžius: „Aš nežinau, gal būdamas tėvas kitomis akimis žiūriu ir kitaip suprantu mergaitės žodžius, kuriuos ji kartojo apklausų, ekspertizės metu. Bet gal yra Lietuvoje žmonių, kurie tokių vaiko žodžių kitaip suprasti nebegali – tai yra pati šlykščiausia prievarta, išsigimėlių, iškrypėlių, pedofilų orgijos…“

„Įrodysiu, kad kerštas už mano pastangas siekti tiesos ir viešinti iškrypėlių melą skatino korumpuotą teisėsaugą kurti vis daugiau ir daugiau neva mano padarytų „nusikaltimų“. Žinau, kad ir kaip besistengtų tikrieji nusikaltėliai, tiesa vieną dieną paaiškės. Tai – tik laiko klausimas“, – net ir po ilgo gyvenimo JAV seno žodyno nekeičia auka save vadinanti N.Venckienė. „Mums visiems yra skirtas vienoks ar kitoks gyvenimas, likimas ir mirtis. Mes, gyvieji, ateiname į šį pasaulį būti ir veikti. Veikti prasmingai ir – ne. Kaip bepasibaigtų mano gyvenimas, aš tiksliai žinau, kad jis nebuvo beprasmis. Aš nė karto nepasigailėjau, kad gelbėjau nuskriaustą brolio vaiką.

„Aš žinau, kokius sumanymus turiu dėl jūsų, – sako Dievas. – Sumanymus jūsų gerovei, o ne nelaimėms, ir ateitį su viltimi. (Jeremijo pranašystė 29:11)“, – laišką baigia Lietuvos ir JAV ieškoma bėglė.

N.Venckienei yra pareikšta įtarimų pagal mažiausiai 14 Baudžiamojo kodekso straipsnių: teismo sprendimo nevykdymas, nepagarba teismui, trukdymas antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimas policijos pareigūnams, nežymus sveikatos sutrikdymas, piktnaudžiavimas globėjos pareigomis, šmeižtas, mirusiojo atminimo paniekinimas, neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas, neteisėtas šios informacijos panaudojimas, piktnaudžiavimas tarnyba, vieši raginimai smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Ji taip pat yra įtariama savo brolio Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu bei dėl daryto poveikio tuomet nukentėjusia pedofilijos byloje pripažintai mergaitei. Visi jos nusikaltimai suskirstyti į 39 epizodus.

Nors suimti bėglę teismas leido dar 2014 metų spalio 21 dieną, dėl jos ekstradicijos prokuratūra kreipėsi tik pernai. Po kiek laiko prokurorai sulaukė teigiamo atsakymo – JAV teisingumo departamentas priėmė ekstradicijos prašymą ir pripažino jį vykdytinu.

„JAV mūsų prašymą pripažino tinkamu dokumentu, pradėta procedūra dėl N.Venckienės sugrąžinimo, dėl jos perdavimo“, – „Lietuvos rytui“ neseniai sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.