Netikėta žinia kauniečiams: mieste iškils krematoriumas?

Brandinamas sumanymas Kaune statyti krematoriumą, tačiau verslininkai kol kas tik aiškinasi tokios paslaugos poreikius ir galimybes gauti būtinus leidimus. Neseniai pranešta apie planus krematoriumą statyti ir Vilniuje.

Brandinamas sumanymas ir Kaune statyti krematoriumą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Brandinamas sumanymas ir Kaune statyti krematoriumą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2016-02-18 13:41, atnaujinta 2017-06-07 15:48

Krematoriumas gali iškilti Taikos prospekte, netoli Kauno termofikacinės elektrinės. Pagal projektą jame būtų galimybė kremuoti 2000 kūnų per metus.

Pasak verslo konsultanto Manto Kišono, galimi investuotojai kol kas tik renka informaciją ir tiria galimybes statyti krematoriumą šioje Kauno vietoje. Nuo miesto centro ji nutolusi per 8 kilometrus.

„Apie konkrečias projekto detales kalbėti dar labai anksti“, – kalbėjo M.Kišonas.

Aplinkos apsaugos agentūra nurodė parengti poveikio aplinkai vertinimą – vien šio dokumento parengimas ir tvirtinimas dažniausiai užtrunka labai ilgai.

Sutvarkius visus formalumus būtų ieškoma finansavimo šaltinių.

Šiuo metu veikia vienintelis Lietuvoje krematoriumas Kėdainiuose, o visai neseniai pranešta apie planus tokią paslaugą teikti ir sostinėje.

Laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės „Liūdinga“ savininkas Rolandas Laurinavičius stebėjosi verslininkų užmojais statyti dar du krematoriumus.

Pasak bendrovės savininko, dažniausiai kūnai kremuoti vežami į Kėdainius arba netoli Lenkijos sostinės Varšuvos veikiantį krematoriumą. Kremuojant kūną Lenkijoje galima sutaupyti apie 100 eurų.

„Bendrovės darbuotojams gerokai lengviau ir paprasčiau naudotis Kėdainių krematoriumo paslaugomis, tačiau Lenkijoje paslaugos pigesnės, todėl privalome paisyti kliento norų“, – aiškino R.Laurinavičius.

Dar vienas naujas krematoriumas kaimyninėje šalyje visai neseniai atidarytas netoli sienos – Suvalkuose.

R.Laurinavičiaus nuomone, jau vien dėl to paslaugų kainas turėtų mažinti ir Kėdainių krematoriumo šeimininkai. Krematoriumas Kaune dar padidintų konkurenciją, todėl kainos turėtų dar mažėti.

Pasak „Liūdingos“ savininko, kremavimo paslaugų pageidauja apie 10 proc. mirusių kauniečių artimųjų ir šis skaičius iš lėto didėja. Pokyčius daugiausia lėmė bažnyčios pozicija nesipriešinti tokiam palaikų laidojimo būdui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.