Dėl vaiko globos kovojančiai G. Leščinskienei – svarbi pergalė

Norvegijos teisme dėl savo sūnaus globos kovojančiai lietuvei Gražinai Leščinskienei – geros žinios. Teismo sprendimu, ji galės kartą per mėnesį po tris valandas matytis su savo vaiku. Apie tai pirmoji paskelbė bičiulė Neringa Ozolina.

G. Leščinskienei leista matytis su vaiku kartą per mėnesį.
G. Leščinskienei leista matytis su vaiku kartą per mėnesį.
G. Leščinskienės triumfas: leido pamatyti sūnų kartą per mėnesį.
G. Leščinskienės triumfas: leido pamatyti sūnų kartą per mėnesį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 3:16 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:40 AM

„Nuo šiandien Gabrielius matys savo savo mamą Gražiną Lešinskienę 1 kartą per mėnesį po 3 valandas. Fantastinis naujos advokatės Reiersen Ekaterina darbo rezultatas (per tokį trumpą laiko tarpą)! Aš esu tokia laiminga. Nauja advokatė mato realią galimybę per metus berniuką visam (laikui) sugrąžinti namo“, – džiaugėsi savo „Facebook“ paskyroje lietuvės bičiulė.

Pati G.Leščinskienė LNK žinių laidai sakė, kad taip pat tiki, jog vaiką pavyks atgauti per metus.

Gabrielius Norvegijoje globėjams atiduotas jau antrus metus ir motina kovoja su vaiką iš jos atėmusia Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba „Barnevernet“. Pernai Miorės ir Rumsdalio apskrities komisijos vaiko gerovės ir kitiems socialiniams klausimams sprendimu sūnaus globos netekusi G.Leščinskienė siekia visiškai susigrąžinti iš jos atimtą sūnų.

Močiutė: „Įsižiebė viltis“

G. Leščinskienės mama ir Gabrieliaus močiutė Regina Stašienė penktadienį buvo susigraudinusi, bet širdyje labai laiminga. Ji teigė, kad žengtas vienas žingsnis pirmyn ir įsižiebė viltis susigrąžinti vaiką.

„Ačiū Dievui, nors pasimatyti leis ir tai jau pasiekimas. Ką jūs galvojate, metus nematyti vaiko. Kiekvienas žmogus asmeniškai turėtų tai išgyventi. Dukrai labai sunku. Pergyvenu labiausiai dėl savo anūko ir kitų vaikelių.

Kaliniams – ir tiems kitos sąlygos, juos gražina į valstybę, jiems pasimatymai galimi ir jie dar reikalauja visokių... O čia, vaikas, kuo jis kaltas, ar nusidėjo, kad jį reikia atskirti nuo tėvų ir dar jį psichologiškai veikti“, – susigraudinusi kalbėjo R.Stašienė, kuri tikisi, kad G. Leščinskienei pavyks susigrąžinti sūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.