Derybos Jungtinėje Karalystėje Andriui Kubiliui kelia baimę

„Žinių radijo“ laidos „Opozicija“ studijoje viešėjęs Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, paklaustas kaip vertina Didžiosios Britanijos siekį svarstyti klausimą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, teigė, kad toks D. Britanijos žingsnis atneštų neigiamų pasekmių.

A.Kubilius prognozuoja, kad rudenį Ukrainoje bus surengti pirmalaikiai rinkimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius prognozuoja, kad rudenį Ukrainoje bus surengti pirmalaikiai rinkimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 7:25 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:51 PM

„Baigsis Britanijos referendumu ir gal šių metų vasarą. Aš asmeniškai to referendumo baiminuosi ir tikiuosi, kad Britanija liks Sąjungoje. Išeiti nebūtų gerai nei pačiai D. Britanijai, nei ES, nei mums. Tiek ES, tiek Britanija siekia tam tikrų savo tikslų. Iš keturių Britanijos klausimų trys daugiau retoriniai išskyrus klausimą dėl pašalpų“, – sakė A. Kubilius.

Apie tai, kiek vertinga ES be D.Britanijos, pašnekovas kalbėjo: „Vienas žmogus, kuris tuo džiaugtųsi, tai būtų Putinas, nes Europos skilimas, jos silpnėjimas yra sene Rusijos svajonė“, – teigė jis.

A.Kubiliaus teigimu, rudenį priešlaikiniai rinkimai gali įvykti ir Ukrainoje. „A. Jeceniuko vyriausybėje taip pat yra žmonių, bet natūralu, kad žmonių nepasitenkinimas kyla dėl ekonominės situacijos, oligarchų, korupcijos. Šiam pasipiktinimui sumažinti reikia arba radikaliai keisti vyriausybę arba rengti rinkimus“.

Paklaustas apie vos valandą trukusią neeilinę Seimo sesiją, laidos svečias sakė: „Esame nepatenkinti dėl paties precedento, kai valdžia grubiai pademonstravo, kad jie turi daugumą. Sesija parodė, kad valdantieji pilni baimės ir nenori, kad opozicija rengtų posėdžius ir užduotų nemalonius klausimus, bijoma labai nepatogios tiesos“, – sakė A.Kubilius ir pridūrė, kad neeilinė sesiją planavo savaitei.

„Šioje vietoje valdžia pasakė „ne“, jūra iki kelių, mes turime daugumą ir jokios moralinės, konstitucinės vertybės mums nėra svarbios“, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas apie Valstybinės mokesčių inspekcijos planuojamą naujovę – gyventojų banko sąskaitų tikrinimą, A.Kubilius sakė: „Nelabai žinau, mano sąskaitos apytuštės, tad tikrinti gali kiek nori. Visi esame girdėję terminus apie bankų paslaptis. Ar čia nėra peržengiami tarptautiniai standartai man sunku pasakyti, bet kad bus daugiau skaidrumo, nematau nieko blogo“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.