Nauji švenčių papročiai – su šašlykų dūmu

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 6:00 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:14 AM

Kaip Lietuvos valstybės atkūrimo dieną šiemet šventė Kauno gyventojai ir ką jie veikė?

Oficialiuose šventės renginiuose dalyvavo apie 10 tūkstančių žmonių. Nieko nuostabaus, nes vien V.Povilionienės ir grupės „Rondo“ pasirodymai gausybę kauniečių paskatino išeiti iš namų. Tokia proga pasitaiko ne kiekvieną dieną.

Šventinės eitynės išsiskyrė spalvingumu ir gera nuotaika, o štai patriotinių jėgų žygis Laisvės alėja patyrė visišką nesėkmę. Šįkart jis buvo skirtas pabėgėlių problemoms, tačiau tokių kuklių eitynių seniai nebūta – susirinko vos keli šimtai žmonių. Nuobodžiavo tiek renginio stebėtojai, tiek policijos pareigūnai.

Vienam eitynių rengėjų J.Pankai turbūt reikėtų ieškoti naujų formų ir idėjų, galinčių praplėsti bendraminčių gretas, nes dar po metų gali tekti žygiuoti vienam.

Vienos televizijos humoro laidos vedėjai juokavo vasario 16-ąją J.Panką matę prie didelio prekybos centro kaimyninės Lenkijos Suvalkų mieste, mat vyras laisvadienį išnaudojo apsipirkti. Iš tikrųjų jis ten nevažiavo, tačiau automobilių su Lietuvoje išduotais registracijos numeriais prie pigiomis prekėmis garsėjančių Lenkijos parduotuvių tikrai netrūko.

Prekybos miestelio „Urmas“ vadovai turbūt taip pat tikėjosi pirkėjų antplūdžio, tačiau skaudžiai nusivylė. Iš darbo važiuojančios pardavėjos burbėjo dėl visiškai menkos apyvartos ir piktinosi sugadinta diena. Jeigu išlaidos viršijo pajamas, galbūt tokiomis dienomis geriau išvis nepraverti durų ir leisti darbuotojams pailsėti?

Nepasisekė ir prekybos bei pramogų centro „Mega“ lankytojams, sumaniusiems kino salėje pažiūrėti filmą. Po vidurdienio pasigirdus pavojaus signalui jie buvo paraginti kuo greičiau palikti patalpas, tačiau t paaiškėjo, kad avarinio išėjimo durys neatsidaro.

Šįkart viskas baigėsi laimingai, nes pavojus žmonėms buvo netikras, tačiau baisu pagalvoti, kas nutiktų salėje įsiplieskus tikram gaisrui.

Gaisro grėsmė išgąsdino ir vieno Sukilėlių prospekte stovinčio daugiabučio gyventoją, kuris pranešė apie kaimyno balkone rūkstančius dūmus. Nuvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad būsto nuomininkas tiesiog sumanė balkone išsikepti šašlykus. Vis dėlto šventė. Turbūt pavydus kaimynas pasitaikė arba kepsnių mėgėjas nenorėjo dalytis su aplinkiniais.

Nors orai dar žvarboki, vis dėlto smagiau šašlykus kepti gamtoje, geroje kompanijoje. Tokiam tikslui labai tiktų Nepriklausomybės parkas vaizdingoje Jiesios pakrantėje. Tiesa, daugiau kaip 3 hektarų ploto parko vaizdas kol kas atrodo visai nešventiškai.

Dar 1990 metais šioje vietovėje buvo pastatytas atminimo akmuo ir pasodinta 600 medelių, tačiau vėliau niekas jo tvarkymu bei priežiūra nesirūpino, todėl dabar parkas labiau primena šabakštyną.

Visi laisvą dieną užsiėmimo nerandantys kauniečiai galėtų bent pusdienį skirti jo tvarkymo darbams – surinkti šiukšles ar išpjauti krūmynus didelių sąnaudų nereikia. O jau tuomet gamtos apsuptyje galima ir šašlyką iškepti, ir karšto vyno gurkštelėti.

Gal ir politikams vertėtų paraginti kauniečius prisidėti gražinant miestą bei savo pavyzdžiu juos įkvėpti pokyčiams. Ar rinkimai dar per toli?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.