Generalinio miškų urėdo pavaduotojas traukiasi iš pareigų

Pirmadienį Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos generalinis urėdas Rimantas Prūsaitis patenkino savo pavaduotojo Gintaro Visalgos prašymą ir atleido jį iš pareigų.

G.Visalga įtariamas davęs pareigūnams kyšį.
G.Visalga įtariamas davęs pareigūnams kyšį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 9:48 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 3:25 AM

„Šiandien atėjęs į darbą ant salo radau G.Visalgos prašymą atleisti iš darbo. Kitų minčių net nekilo – iš karto patenkinau jo prašymą. Po tokio įvykio, viskas ten aišku“, – portalui lrytas.lt sakė generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis. 

Vasario 18 d. vakarą sostinės Rinktinės gatvėje Gintaras Visalga, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairuodamas naudojosi mobiliojo ryšio telefonu), Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės vyriausiesiems patruliams davė 20 eurų kyšį. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Generalinis urėdas teigi, kad su G.Visalga po incidento su pareigūnais nebendravo: „Turiu ir kitų darbų. Atleidus darbuotoją pasaulis neužsibaigia“. 

Sužinojęs apie šį įvykį, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas sakė: „Jeigu valstybės tarnautojas duoda kyšį, pakertamas pasitikėjimas ne tik konkrečia institucija, bet ir visa valstybe. Tokių žmonių valstybės tarnyboje neturi būti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.