Vilnietę supykdė šveplas plakatas sostinės centre

Vilnietę papiktino pačiame sostinės centre kabančio plakato tekstas, kuriame vietoj lietuviško žodžio „abėcėlė“ net kelis kartus buvo įrašyta „abecelė“. „Ar dabar siekiant parduoti kuo daugiau bilietų į renginį galima viskas? Rašyti galime bet ką, bet kaip ir plakatą kabinti viešojoje vietoje?“ – rašė ją nustebinusio plakato nuotraukas redakcijai atsiuntusi vilnietė.

Vilnietę supykdė gramatinės klaidos plakate.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vilnietę supykdė gramatinės klaidos plakate.<br>„123rf.com“ nuotr.
Žodžio „abėcėlė“ rašyba plakate supykdė vilnietę.<br>Skaitytojo nuotr.
Žodžio „abėcėlė“ rašyba plakate supykdė vilnietę.<br>Skaitytojo nuotr.
Žodžio „abėcėlė“ rašyba plakate supykdė vilnietę.<br>Skaitytojo nuotr.
Žodžio „abėcėlė“ rašyba plakate supykdė vilnietę.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-02-22 14:22, atnaujinta 2017-06-07 01:20

Moteris pasakojo, kad priešais Mokslų akademijos biblioteką kabančiame plakate – elektroninės muzikos festivalio reklama. „Gal čia iš tiesų beraščiai renginio organizatoriai estai, bet kur tada žiūrėjo lietuviai kabindami tokį plakatą sostinės centre? O juk tai neabejotinai nėra vienintelė šio renginio reklama mieste“, – svarstė skaitytoja.

Vilioja į muzikos festivalį Pernu

„Praėjusiais metais daugybės apdovanojimų ir įvertinimų sulaukęs festivalis „Weekend Festival Baltic“ vyks nuostabiame Pernu paplūdimyje Estijoje rugpjūčio 4–6 dienomis. Čia keturiose festivalio scenose galėsite išgirsti ir pamatyti apie 80 šiuo metu „ant bangos“ esančių populiariosios ir šokių muzikos atlikėjų“, – taip apie reklamuojamą festivalį rašo Lietuvoje bilietus į šį renginį platinanti įmonė „Bilietų pasaulis“.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su „Bilietų pasauliu“, šios įmonės atstovai teigė, kad visa atsakomybė už plakatą ir jo turinį tenka renginio organizatoriams.

„Patvirtiname, kad bilietus į renginį platina UAB „Bilietų pasaulis“, tačiau UAB „Bilietų pasaulis“ nėra renginio organizatorius. Renginio organizatorius atsakingas už renginio reklamą“, – rašoma įmonės atstovų redakcijai atsiųstame laiške.

Plakatas kabo pusiau legaliai?

Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas Donatas Smalinskas pamatęs plakato fotografijas teigė, kad tokia rašyba tikrai negalima.

„Kreipėmės į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos kalbos tvarkytoją ir sužinojome, kad ši afiša nederinta su šios savivaldybės specialistais. Jei būtų suderinta, nereikėtų kalbėti apie klaidą“, – sakė jis.

Tiesa, reklamos kompanijos atstovai įsitikinę, kad trumpalaikės reklamos nereikia derinti su savivaldybe. Lrytas.lt žiniomis, netrukus minėto plakato stende nebeliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.