A. Butkevičius apie streikus: „Yra tam tikra Rusijos įtaka“

Pedagogų streikus inicijuojančioms

Socialdemokratai šaukia politinės tarybos posėdį<br>T. Bauro nuotr.
Socialdemokratai šaukia politinės tarybos posėdį<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 9:13 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:09 PM

„Yra tam tikra Rusijos įtaka“, – antradienį Seime susitikęs su opozicinėmis frakcijomis teigė Vyriausybės vadovas, kalbėdamas apie pedagogų profsąjungas. 

Jis tvirtino pirmadienį gavęs „informacijos iš tam tikrų tarnybų“. 

A.Butkevičiaus teigimu, penktadienį su pedagogų profsąjungų atstovais jie buvo suderėję praktiškai dėl visų klausimų ir pirmadienį ketinta pasirašyti susitarimą, tačiau pirmadienį profsąjungos pateikė naujus reikalavimus. 

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad penktadienį su Valstybės saugumo departamento vadovybe aptars galimą Rusijos įtaką Lietuvos švietimo profsąjungai. 

Socialdemokratai antradienį sušaukė politinės tarybos posėdį, kuriame nori išsiaiškinti, ar Darbo partija pritaria Vyriausybės sprendimams dėl pedagogų algų bei Seime svarstomo socialinio modelio.

„Kviesime politinės tarybos posėdį ir norime išsiaiškinti dviem klausimais su mūsų partneriais, ypač Darbo partija: dėl švietimo darbuotojų profsąjungų keliamų reikalavimų, nes penktadienį buvo sutarta ir su kolegomis mūsų, kad nuo rugsėjo pirmos bus padidinta 5 mln. eurų darbo užmokesčio kėlimui,o penktadienį pamatėme, kad po tų derybų buvo Darbo partijos kai kurių narių registruotas projektas, kad Vyriausybė turi surasti 17 milijonų. Šitai mūsų netenkina“, – žurnalistams pirmadienį po socialdemokratų valdybos posėdžio sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Kitas dalykas, dėl socialinio modelio, kad būtų galutinis aiškumas. Jie viešoj erdvėj kalba, kad pritaria tam, bet kaip komitetuose vyksta svarstymas, kartais matosi iš frakcijos narių, kad turi kitą poziciją“, – pridūrė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, politinės tarybos posėdis vyks antradienį 10 valandą Seime.

Darbo partijos frakcijos atstovai Seime įregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma Vyriausybei iki rugpjūčio skirti 17,2 mln. eurų pedagogų atlyginimų padidinimui. Švietimo ir mokslo ministerijai vadovauja „darbiečių“ deleguota Audronė Pitrėnienė. Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus yra sakęs, kad siūlymas kelti mokytojų algas perskirstant šių metų biudžetą yra priešrinkiminis, ir buvo sutarta 2016 metų biudžeto neperskirstyti.

Kai kuriose šalies ugdymo įstaigose šią savaitę pedagogai pradėjo streiką, reikalaudami didesnio finansavimo švietimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.