Uniformas nusivilkę vadovai pliekė į taikinius

Pirmadienį teisėsaugos institucijų vadai tikrino savo raumenis. Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio įsakymu, statutinių įstaigų vadovams buvo surengtas fizinio pasirengimo testas.

Vadovai išmėgino jėgas.
Vadovai išmėgino jėgas.
Generalinis komisaras L.Pernavas.
Generalinis komisaras L.Pernavas.
Vadovai išmėgino jėgas.
Vadovai išmėgino jėgas.
Vadovai išmėgino savo jėgas.
Vadovai išmėgino savo jėgas.
VST vadas R.Pocius.
VST vadas R.Pocius.
VSAT vadovas R.Požėla.
VSAT vadovas R.Požėla.
Generalinis komisaras L.Pernavas.
Generalinis komisaras L.Pernavas.
VAD direktorius R.Mockevičius.
VAD direktorius R.Mockevičius.
Reikėjo patikrinti ir taiklumą.
Reikėjo patikrinti ir taiklumą.
Reikėjo patikrinti ir taiklumą.
Reikėjo patikrinti ir taiklumą.
Vadovai išmėgino jėgas.
Vadovai išmėgino jėgas.
Per šaudymo užduotį nė vienas neprašovė pro taikinį.
Per šaudymo užduotį nė vienas neprašovė pro taikinį.
Per šaudymo užduotį nė vienas neprašovė pro taikinį.
Per šaudymo užduotį nė vienas neprašovė pro taikinį.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 7:45 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:02 PM

Vadovai turėjo bėgti, šaudyti ir prakaituoti darydami prisitraukimus arba atsispaudimus. Kaip jiems sekėsi?

Teste dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius, Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Rymantas Mockevičius, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Renatas Požėla ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis negalėjo dalyvauti dėl ligos.

Per nustatytą laiką pareigūnai turėjo nubėgti kilometrą, bėgti šaudykle (10x10), daryti atsispaudimus arba prisitraukimus ir šaudyti į taikinį.

Įvertino V.Alekna

Rezultatus vertino vidaus reikalų viceministro Artūro Norkevičiaus vadovaujama komisija, kurios sudėtyje buvo ir VRM Valstybės tarnybos ir sporto politikos skyriaus patarėjas, olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

Kaip pranešė VRM, visi dalyvavusieji nustatytus normatyvus įvykdė, o visi statutinių tarnybų vadovai surinko daugiau balų nei minimalus reikalaujamas jų skaičius.

VSAT vadovas R.Požėla portalui lrytas.lt sakė, kad padarė 10 prisitraukimų. Pagal normatyvus, tai yra geresnis nei vidutinis rezultatas.

„Viską dariau su šypsena“, – sakė VSAT vadovas.

R.Požėla laisvu nuo tarnybos metu mėgsta sportuoti, todėl testui buvo pasiruošęs – save jis vadina mėgėju. VSAT vadovas, kad neprarastų formos, sportu užsiima visus metus. Dėl to fizinio pasirengimo testui specialiai ruoštis nereikia. 

„Aš noriu pasakyti – man tai nebuvo sunku“, – teigė R.Požėla.

VST vadovas Ričardas Pocius, dar visai neseniai užėmė vadovo pareigas. Todėl fizinio pasirengimo testas jam buvo pirmasis.

„Tiesą sakant – neskaičiavau, kiek padariau. Tačiau visas normas perlipom. Su šaudymu – visi pataikėm, nebuvo tokių, kurie šaudytų pro šalį“ – pabrėžė R.Pocius.

Anksčiau kariuomenėje tarnavęs R.Pocius sakė, kad paskutinį kartą šaudė būtent ten, tačiau į taikinį šaudė taikliai. Jis teigė, kad kiekvienas iš vadovų tarnyboje dirba dėl pašaukimo. Sportuoti taip pat šaukia pareiga. 

„Ir pomėgis, ir gyvenimo būdas – sportuot ir šaudyt“, – kalbėjo R.Pocius.

Jis pabrėžė, kad tarnybų vadų komanda labai draugiška, todėl nebuvo azarto ir konkurencijos. VST vadas pasidžiaugė, kad visi vadai yra aukšto fizinio pasirengimo ir taiklūs.

„Yra užfiksuota – nebuvo nė vieno prašovimo pro šalį“, – patikino vadovas.

Mėgsta sportuoti

Generalinis komisaras L.Pernavas sakė, kad kiekvieną savaitę sportuoja, todėl testą įveikti nebuvo sunku. Komisaras mėgsta kilnoti svarmenis, tačiau šaudykloje jau buvo seniai. 

Komisaras padarė 15 prisitraukimų. Tai yra aukščiausias rezultatas. 

„Skiriu pakankamai laiko sportui, todėl testą išlaikiau gerai. Šaudžiau taikliai, tačiau įgūdžiai nėra tokie, kokie buvo tuomet, kai dirbau gatvėje ir ginklas būdavo visą laiką prie tavęs ir buvo tiesiogiai reikalingas tarnyboje“, – sakė L.Pernavas. 

Komisaras savo sunkumų kilnojimo treniruotes fiksuoja ir pasidalina socialiniame tinkle „Facebook“, taip jis mėgsta slidinėti. 

VAD direktorius R.Mockevičius sakė, kad sportuoja nuolatos – bėgioja, atlieka pratimus su skersiniu, treniruoja pilvo raumenis. 

„Dariau atsispaudimus, pagal amžiaus grupę įvykdžiau visus normatyvus. Dabar tiksliai nepamenu, bet padariau 40 atsispaudimų. Sportuoju ir laisvalaikiu, nes rūpinuosi savo sveikata ir gera fizine forma“, – sakė R.Mockevičius. 

Geri rezultatai šaudyme – labai svarbūs, nes VAD pareigūnai saugo aukščiausius valstybės vadovus. 

„Šaudyti sekėsi labai gerai – anksčiau į šaudyklą eidavau labai dažnai, dabar jau rečiau, nes darbotvarkė labai įtempta“, – teigė  R.Mockevičius.

FNTT informavo, kad direktorius K.Jucevičius išlaikė fizinio pasirengimo įskaitą ir surinko 18 balų, kai reikalavimas –  surinkti  12 balų.   * * *

Pagal amžių testuojamieji asmenys skirstomi į 9 grupes.

Vadovų grupės pagal amžių tokios:

L.Pernavas – 4 amžiaus grupė, nuo 35 iki 39 metų amžiaus. L.Pernavas yra jauniausias iš vadovų, kurie dalyvavo fizinio pasirengimo patikrinime.

R.Požėla – 5 amžiaus grupė, nuo 40 iki 44 metų amžiaus.

K.Jucevičius, R.Mockevičius ir R.Pocius – 6 amžiaus grupė, nuo 45 iki 49 metų amžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.