Į šventę Raudondvaryje – purvinais batais. Kas kaltas?

Išpuoselėtas Raudondvario dvaras masina oficialių ir prabangių renginių dalyvius bei vestuvininkus. Tačiau švenčių dalyvius piktina tai, kad į pilį patenkama tik žvyruotais parko takais, o lyjant ar sningant jie pažliunga. Ar įmanoma ką nors pakeisti?

Į pilį vedančiais takais avint puošniu apavu, ypač per lietų, eiti nepatogu.
Į pilį vedančiais takais avint puošniu apavu, ypač per lietų, eiti nepatogu.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 24, 2016, 8:32 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:44 PM

Raudondvario (Kauno r.) pilyje neseniai vykusiame ištaigingų vestuvinių suknelių pristatymo vakare, į kurį susirinko būrys Kauno ir Vilniaus pramogų verslo ir sporto atstovų, svečiai piktinosi dėl to, kad į šventę teko klampoti per didžiulį purvyną.

Internetinėje erdvėje šia tema po renginio pasipylė komentarai.

Ypač nepatenkintos buvo dailiosios lyties atstovės. Kad ir kaip viešnios saugojo aukštakulnius batelius ir ilgų suknelių palankus, daugeliui nepavyko į renginį ateiti jų kaip reikiant nesusitepus.

„Nejaugi tie, kas prieš kelerius metus atnaujino Raudondvario dvaro komplekso teritoriją, taip ir nesusiprato išasfaltuoti ar trinkelėmis iškloti takų?“ – garsiai piktinosi renginio dalyviai.

Viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ vadovė Snieguolė Navickienė tvirtino, jog šią problemą yra girdėjusi ir pati su ja susidūrusi ne kartą.

Vestuvininkai ir kitų Raudondvario dvare, ypač pilyje, vykstančių švenčių dalyviai mums skundžiasi dėl takų dangos. Tai žino ir pilies darbuotojai. Problema išryškėja, kai būna šlapia. Tuomet iškilmėse pasirodyti švariu apavu sunku“, – pasakojo S.Navickienė.

Vadovė tikino, jog žvyro danga išpilti takai Raudondvario pilies link veda dėl to, kad toks yra Kultūros paveldo sargų sprendimas. Taip siekiama išlaikyti XVIII–XIX amžiaus Lietuvos dvarų parkų takų tradiciją. Šis dvaras nėra jokia išimtis. Tokių takų galima išvysti ir prie kitų šalies dvarų.

Raudondvario dvaro vadovė sakė, jog yra parengta ir paveldosaugininkams pristatyta dvaro pritaikymo šiuolaikinėms reikmėms vizija. Joje numatyti trinkelėmis kloti takai. Tačiau atsakymo dar nesulaukta.

„Dvaro teritorijoje kultūros paveldo apsaugos specialistai leido padaryti tam tikrų išlygų. Eiti tinkami takai įrengti prie oranžerijos. Šalia Menų inkubatoriaus akmenimis grįstoje aikštėje yra takas, kurį dėl patogumo žmonėms vaikščioti galėjome iškloti trinkelėmis“, – aiškino S.Navickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.