Girtuoklį iš liūno ištrauks metrai?

Kol šalies aukščiausia valdžia ir ekonomistai suka galvą, kaip sumažinti pridėtinės vertės mokestį maisto produktams ir piliečiams užkirsti kelią į pigių prekių rojų Lenkijoje, Lazdijų rajono meras konservatorius A.Margelis ilgai nelaukė. Pavaldiniams jis tiesiog uždraudė vykti pas kaimynus pigiau apsipirkti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Feb 25, 2016, 6:33 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:15 PM

Kai Seimas ir Vyriausybė pradėjo svarstyti, kaip apriboti prekybą alkoholiu, Lazdijų valdžia vėl šias institucijas sumanė aplenkti. Dzūkai jau giriasi padarę tai, ko Vilniaus proto galiūnai nesugeba nuveikti.

Kodėl Lazdijuose puskilometris nuo mokyklos nebeišdygs nė viena nauja „šnapsinė“, dar būtų galima suprasti. Kad girtuokliai nedarytų neigiamos įtakos jaunajai kartai, o moksleiviai per pertrauką nespėtų sulakstyti alaus.

Kodėl Lazdijų krašte uždrausta prekyba alkoholiu tik 30 metrų nuo policijos, gal geriau pačių pareigūnų paklausti. Ar ne todėl, kad įsigeidus alaus nereikėtų to puskilometrio tursenti?

Kodėl alkoholiu nebus prekiaujama 50 metrų iki ligoninės, suprasti lengviau. Gydytojams juk ir taip vieną kitą butelaitį pacientai atneša, o ištroškę ligoniai gali ir prasivaikščioti – sveika.

Tik ar skubėdami Lazdijų išrinktieji nepaliko landos, uždraudę prekiauti alkoholiu 500 metrų atstumu nuo ugdymo įstaigų?

Juk kiekviename mieste ar miestelyje tarp mokyklos ir parduotuvės yra namų, tvartų arba medžių, todėl tiesiu taikymu nenueisi. Jeigu tiesiai – 500 metrų, jei aplink – atstumas padidėja.

Beje, ir pats A.Margelis priminė, kad arčiau nei per puskilometrį nuo mokyklų daug metų veikusios „šnapsinės“ niekur nedings, nes anksčiau išduotos licencijos yra neterminuotos, tad jų naikinti negalima.

Verslininkai esą negaus tiktai naujų leidimų.

Tad sunku pasakyti, ar bent vieną girtuoklį tie metrai ištrauks iš liūno. Kad ir kaip būtų, Lazdijų valdžia atsidūrė dėmesio centre – aplenkė Seimą ir Vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.