Kontrolierė: „Streikas turi vykti taip, kad nenukentėtų vaikai“

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė

„(...) būtina pasirinkti tokias protesto formas ir būdus, laiką, kurie nedarytų įtakos ugdymo programų įgyvendinimui“, – teigė E.Žiobienė.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
„(...) būtina pasirinkti tokias protesto formas ir būdus, laiką, kurie nedarytų įtakos ugdymo programų įgyvendinimui“, – teigė E.Žiobienė.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 3:50 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:03 PM

„Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, nepaneigdama konstitucinės pedagogų, ginančių savo ekonominius ir socialinius interesus, teisės streikuoti, reiškia susirūpinimą susidariusia padėtimi dėl vykstančio pedagogų streiko ir jo poveikio vaiko teisės į mokslą įgyvendinimui“, – teigiama E.Žiobienės pareiškime.

Anot kontrolierės, tarp mokinių, ypač abiturientų, juntama įtampa, nes paskelbtas neterminuotas mokytojų streikas trikdo ugdymo procesą, daro neigiamą įtaką mokinių pasiekimams, artėjančių egzaminų rezultatams.

„(...) būtina pasirinkti tokias protesto formas ir būdus, laiką, kurie nedarytų įtakos ugdymo programų įgyvendinimui“, – teigė E.Žiobienė.

Pirmadienį dalis Lietuvos mokyklų ir darželių paskelbė neterminuotą streiką. Iš pradžių streikavo 233 ugdymo įstaigos, ketvirtadienį jų sumažėjo iki 162.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, ketvirtadienį nedirbo per 4 tūkst. pedagogų. Iš viso Lietuvoje yra per 33 tūkst. mokytojų.

Pedagogai reikalauja jiems didinti atlyginimus, gerinti darbo sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.